Neučinkovitost pokopala upe na zmago

Ajdovke so se podale v Zagorje z namenom, da bo nekajletni suši le strejo Zagorjanke na domačem terenu. V izrazito obrambnem obračunu se jim načrt ni posrečil. Mlinarkam se je v odločilnih trenutkih zatresla roka, kar so s pridom izkoristile igralke iz Zasavja. 

Domačinke so pokazale, da kljub pocenitvi in pomladitvi ekipe ostajajo kandidatke za drugo mesto, Ajdovke pa jim bodo resne tekmice. Kot kaže lestvica, bo liga v letošnji sezoni še bolj izenačena, kot v lanski. Kar pet ekip je v razmaku dveh točk, zato bo v nadaljevanju še kako zanimivo.  Primorke so srečanje v Zagorju odprle odlično, imele celo napad za prednost treh zadetkov, a so domačinke predvsem po zaslugi vratarke Peričeve in Lee Kranjc dobile prvi polčas 10:9.

Drugi polčas so bolje začele Zagorjanke, a je bil Mlinotest ves čas blizu. Ekipi sta garali v obrambi, zato se je bilo potrebno krepko potruditi za dosego zadetka. Še pet minut pred koncem je po golu Urše Zelnik za 18:16, kazalo na napeto končnico z možnostjo izenačenja, a so nato Ajdovke na hitro dobile dva zadetka in zmagovalec je bil odločen. Pri Mlinotestu se je s šestimi zadetki najbolj izkazala 20-letna Nuša Fegic.

V soboto, 20.10. ob 20.00 v Ajdovščino prihaja drugourvščeni Žalec.


4 krog; 1. A DRL., 13.10. 2018, Športna dvorana Zagorje; Zagorje ob Savi.

RK ZAGORJE 20:17 ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA (10:9)

Strelke Mlinotest: Fegic N. 6;  Čajko T. in Svetik M. po 3.; Klemenčič A. 12 obramb.