Zadnja domača tekma in žreb nagradne igre

Pred rokometašicami ajdovskega Mlinotesta je še zadnja domača tekma v letošnji sezoni. Cilj so Mlinarke izpolnile že z uvrstitvijo v ligo za prvaka. V jutrišnjem derbiju proti novomeški Krki šteje le zmaga in upanje, da bi se ob ugodnem razpletu v zadnjem krogu, Ajdovščina znova po dveh sezonah veselila tretjega mesta v 1. A DRL. 

V prvem obračunu v ligi za prvaka med Mlinotestom in Krko so krajšo potegnile Ajdovke. Krkašice so bile uspešne z 26:24. Največ preglavic je obrambi Ajdovk povzročala Abina Ana, ki je zadela osemkrat. Na drugi strani je svojo najboljšo partijo v sezoni odigrala izkušena Taja Čajko, ki je zadela dvanajstkrat.

Pred jutrišnjem srečanjem v vrstah Primork je še vedno nekaj nejasnosti katere igralke bodo na voljo trenerki Ani Žigon. Za obračun sta zagotovo izgubljeni Vesna Simič in Maja Grmek, pod velikim vprašajem pa so vratarka Anja Bratina, zunanja igralka Špela Ferfolja in desnokrilna igralka Mirjeta Bytyqi.

Ob polčasu bomo izžrebali dobitnika/dobitnico velike sezonske nagradne igre in sicer dvodnevni oddih v Termah Olimia, ki jo podarja generalni sponzor Mlinotest.

Ana Žigon

Pred derbijem nam je svoje želje zaupala trenerka Ana Žigon:

”Zadnja domača tekma in morebitna zmaga nas še lahko popelje do morebitnega sanjskega tretjega mesta. To bi bil za našo ekipo in klub izjemen uspeh glede na vse spremembe v samem začetku sezone. Nasproti pa nam vendarle stoji kvalitetna in izkušena ekipa iz Novega mesta. Vsekakor je razplet odvisen od nas samih in našega pristopa ter želje po borbi in dokazovanju. Želim si, da bi igralke in vsi gledalci uživali na tej rokometni tekmi in naj zmaga boljši.”