Za slovo od sezone zmaga Mlinark

Konec je prvoligaškega rokometnega plesa za sezono 2017/18. Ajdovke, ki so si že nekaj krogov nazaj priigrale končno peto mesto, so premagale razvojno ekipo Krima s 27:23. Klub se je med polčasom zahvalil igralkam, ki drugo leto ne bodo več nosile dresa najuspešnejšega primorskega kluba. Predsednik kluba Ivan Vodopivec je zahvale izročil tujkam Nađi Pejović, Slađani Perazić in Mileni Petković. Za konec kariere sta se odločili domačinki Saša Čermelj in Meta Pipan. Na lastno željo se poslavlja tudi Aleksander Lapajne, ki pa bo še vedno klubu nudil strokovno pomoč.  

Ljubljančanke, ki so letos že dvakrat pošteno zagrenile življenje Mlinotestu so z dobro kombinatoriko v prvem polčasu mešale štrene četi Aleksandra Lapajneta. V 24. minuti so po golu njihove glavne nosilke igre Hane Vučko vodile že za štiri zadetke. Domačinke so zlasti v napadu zopet nizale zgrešene strele. Vrste so strnile tik pred zaključkom prvega dela. Za to sta poskrbeli Nađa Pejović in Manca Jurič (12:10).

V nadaljevanju so igralke iz mesta ob mrzli reki zagospodarile na terenu ajdovske dvorane. Čvrsta obramba, kateri je poveljevala tokrat odlična Milena Petković (14 obramb) je poskrbela za nekaj hitrih lahkih golov iz protinapadov. Vse je bilo odločeno slabih pet minut pred koncem, ko je Mirjeta Bytyqi povečala vodstvo na pet zadetkov prednosti.

Mlinarke so se tako na najlepši možni način poslovile od domačih navijačev. Ekipa se bo kadrovsko nekoliko spremenila. Klub bo informacije o uradni sestavi za novo sezono podal pred pričetkom priprav na novo sezono, ki se bodo pričele prvega avgusta.

Ocena sezone glavnega trenerja Aleksandra Lapajneta za PN: ”Včasih nismo imeli toliko športne sreče, kot smo si je želeli, vendar smo dobro zaključili eno zgodbo in začenjamo novo. Imeli smo dovolj dolgo klop, da bi tudi ob smoli s poškodbami lahko prišli v skupino za prvaka, vendar v ključnih trenutkih nismo zdržali psihičnega pritiska. Ko je bilo najbolj potrebno, smo dali premalo golov. Končnico za peto mesto smo nato odigrali dobro. Trudil sem se uveljaviti mlade igralke.”

Naj še dodamo, da je velika zmagovalka nagradne igre, ki je potekala skozi celotno sezono postala Erika Mihelj. Generalni sponzor kluba Mlinotest ji podarja tridnevni oddih v termah Olimia v Podčetrtku.

Foto album:

👉 KLIKNI


6. KROG končnice za mesta od 5. do 8.; 1. A DRL., 19.5. 2018, Velika dvorana Police; Ajdovščina.

ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 27:24 RK LJUBLJANA

Strelke Mlinotest: Pejović N. 7; Čermelj S., Ferfolja Š. in Jurič M. po 4.