Z zmago do končnega 5. mesta

Mlinotest je nadaljeval tradicijo zmag na primorskih derbijih. Z zmago proti Koprčankam so si Mlinarke zagotovile končno peto mesto v 1. A DRL. 

Primorski derbi je bil dokaj izenačen do konca prvega polčasa. Pri Koprčankah so napade uspešno zaključevale Kaja Teraž, Metka Škabar in Valentina Panger. Za domače gole sta bili zadolženi predvsem Nađa Pejović in Špela Ferfolja. Mlinotest je prvič na tekmi prišel v vodstvo v 17. minuti in slednjega obdržal tudi do konca prvega dela (12:10).

V drugem delu igre je Mlinotest postavil čvrst obrambni zid s formacijo 6-0. Slednjega je ob tem zanesljivo podpirala vratarka Anja Bratina. Igralke iz Obale so začele izgubljati žoge in se zapletale v prekrške z izključitvami. Vse to je bila voda na mlin Ajdovkam, ki so v prvih desetih minutah nadaljevanja prednost povečale na sedem zadetkov. Domači trener Aleksander Lapajne je v igro poslal mlade rezervistke. Razmerja moči na igrišču se kljub temu niso spremenila in Mlinarke so se lahko veselile nove zmage pred domačimi navijači.

Aleksander Lapajne – glavni trener (za Primorske novice): ”Na začetku me je bilo malo strah. Koprčanke so pokazale, da znajo igrati. Potem smo počasi igro prevzeli v svoje roke. Vzpostavili smo visok ritem s širšim izborom igralk in počasi ustavljali tekmice. K temu je z dobrimi obrambami prispevala tudi vratarka Anja Bratina.”

Anja Bratina – vratarka (za Primorske novice): ”V uvodu v srečanje sem imela tremo, saj nisem vajena igrati vse tekme. Tudi ostala mlada dekleta, ki so stopila na parket v drugem polčasu, so pokazala, da so dobre menjave.”


2. KROG končnice za mesta od 5. do 8.; 1. A DRL., 14.4. 2018, dvorana Police, Ajdovščina.

ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 25:21 Ž.U.R.D KOPER

Strelke Mlinotest: Ferfolja Š. 7; Pejović N. 4, Svetik M. in Rudman T. po 3.