Ajdovke porazile Ž.u.r.d Koper na Bonifiki

Ajdovski Mlinotest je v primorskem derbiju na Bonifiki v Kopru, kljub slabši igri v napadu uspel streti Žurdovke. Pred reprezentančnim premorom pa v dvorano na Policah prihaja RK Zagorje.

Lepo zapolnjena osnovnošolska dvorana na Bonifiki je dala vedeti, da ne bomo priča običajnemu srečanju. Približno dvajset Mlinarjev je skrbelo za dodatno energijo na tribunah. Dvoboj bo ostal v spominu predvsem po uvodni seriji petih zaporednih sedemmetrovk, ki so jih zgrešile Mlinarke. Slednje so zgrešile tudi veliko čistih strelov in posledica tega je bila, da nobena izmed ekip ni vodila več kot z golom razlike.

Takoj na začetku drugega polčasa so Ajdovke napravile manjšo razliko in povedle z rezultatom 10:13. Koprčanke so se preko vratarke Špele Fidel vrnile v igro in sredi polčasa izenačile na 14:14. Mlinotest je odgovoril z isto mero in si preko povratnice po poškodbi Tjaše Rudman in Mance Jurič zagotovil mirnejšo končnico in s tem tudi nov par točk. Poglejmo še najboljše strelke: Jurič je bila uspešna šestkrat, dva manj pa sta dodali že omenjena Rudmanova in Bytyqijeva.

Aleksander Lapajne za Primorske novice: ”V tekmo smo vstopili z velikim spoštovanjem do tekmic, saj so Koprčanke nazadnje odigrale sijajno tekmo v Žalcu. Letos smo malce oslabljeni, nasprotne ekipe to vedo in igrajo proti nam na vso moč. Imeli smo težave z realizacijo, ko pa so bile Koprčanke utrujene, smo mi menjali po tri igralke in to je odločilo srečanje. Lahko čestitam domači vratarki za res izjemne obrambe.”


8. KROG, 1. A DRL., 12.11.2017, dvorana OŠ Koper, Koper.

Ž.U.R.D KOPER 19:22 ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA

Strelke Mlinotest: Jurič M. 6, Bytyqi M. in Rudman T. po 4.