Velike spremembe v taboru Mlinark

Takoj po zaključku sezone so se v ŽRK Mlinotest pričela pogajanja in sestava mozaika za naslednjo tekmovalno sezono 2019/2020. Nekateri pogovori še vedno intenzivno potekajo, dobršni del ekipe pa je že znan. Medtem so na sedežu rokometne zveze Slovenije izžrebali pare prvega kroga 1. A DRL. 

Ana Žigon bo v prihodnje skrbela za mlajše kategorijah

Ekipa Mlinotesta bo v naslednji sezone precej spremenjena. S trenerskega stolčka se poslavlja Ana Žigon, ki je v lanski sezoni popeljala dekleta do odličnega 4. mesta v državi, kar je bilo višje od zastavljenih ciljev pred sezono. Ana bo v klubu ostala tudi v prihodnje, saj bo skrbela za mlajši pogon.

Klemenčič (12), Rudman (5) in Čajko (15) odhajajo iz Ajdovščine

Odhodi so sestavni del vrhunskega športa in tudi v Ajdovščini ni nič drugače. Po kar šestih sezonah se od mesta burje poslavlja Taja Čajko. 26-letnica je pustila viden pečat, saj je sodelovala pri vseh večjih klubskih uspehih v zadnjih letih (2x tretje mesto v DP, 1x drugo in 1x tretje mesto v PS in dvakrat nastop v EHF Challenge Cupu). Za odhod iz kluba se je tudi odločila organizatorka igre Tjaša Rudman. 22-letna Novomeščanka  je zadnje tri sezone odlično krmarila ajdovski napad. V svoj matični klub Krim Mercator se vrača krožna napadalka Manca Jurič. Ljubljančanka je za Mlinarke odigrala dve sezoni in pol ter prispevala 179 zadetkov.  Svojo ajdovsko zgodbo zaključuje tudi 23- letna vratarka Anamarija Klemenčič, ki je pred pričetkom lanske sezone v Ajdovščino prišla iz Naklega. Zaradi študijskih obveznosti svojo igralsko kariero začasno prekinjajo vratarka Anja Bratina , mladinska reprezentantka Tjaša Mihelj in zunanja igralka Staša Brecelj.

Manca Jurič se vrača v svoj matični klub

So pa nadaljnjo zvestobo klubu obljubile: Špela Ferfolja, Mirjeta Bytyqi, Nuša Fegic, Urša Zelnik, Jana Krapež, Maja Grmek, Petra Sanabor, Lara Bratina, Laura Berzelak, Vesna Simič in Tina Brecelj. 

Klub se je okrepil z nekaterimi igralkami, ki pa bodo podrobno predstavljene v naslednjih dneh. Takrat bo znan tudi celoten strokovni štab. Mlinotest je dobil tudi nasprotnike za novo tekmovalno sezono 2019/2020.

 

Razpored prvega dela 1.A DRL 2019/2020:

  1. krog: ŽRK MLINOTEST : ŽRK VELENJE
  2. krog: ŽRK PTUJ : ŽRK MLINOTEST 
  3. krog: ŽRK MLINOTEST : ŽRK IZOLA
  4. krog: ŽRK KRKA : ŽRK MLINOTEST
  5. krog: ŽRK MLINOTEST : ŽRK LITIJA
  6. krog: RK ŽALEC : ŽRK MLINOTEST
  7. krog: ŽRK MLINOTEST : ŽRK Z’DEŽELE CELJE
  8. krog: ŽRK MLINOTEST : Ž.U.R.D KOPER
  9. krog: RK KRIM MERCATOR : ŽRK MLINOTEST 

Prvi krog je na sporedu 14. septembra.