V zadnji tretjini do zmage v Izoli

Petkova tekma 12. kroga med Izolo in Mlinotestom je ponudila zelo zanimivo rokometno predstavo. Za njo so poskrbele predvsem Izolanke, ki se izkušenih Ajdovk niso ustrašile in so jim pretile vse do 40. minute. 

Dekleta iz obmorskega mesta so se sicer na drugi medsebojni tekmi sezone bolje odrezala kot na prvi in so celo dobila prvi polčas (13:12). Zaradi bolezni in poškodb zdesetkane Ajdovke, ki so sicer vodile večji del prvega polčasa, se nikakor niso uspele otresti domačink, ki so prek Sare Hodžić in Maje Krese dihale za vrat drugi ekipi lige. Štiri minute pred odmorom so Ajdovke celo dohitele. V 26. minuti sta domačinki Lana Peharc z zadetkom in Liann Štritof z obrambo poskrbeli, da so Izolanke celo odšle s prednostjo v slačilnico.

Začetek drugega polčasa je bil izjemno napet, saj so domačinke zaradi rdečega kartona takoj ostale brez krožne napadalke Maje Krese. Mlinarke so počasi začele prevzemati pobudo in po golu Dominike Mrmolja, v 44. minuti, prvič povedle za tri zadetke. Svoje je ob odlično obrambi 6-0 dodala še vratarka Anja Bratina, ki je zbrala 10 obramb (od tega 2 sedemmetrovki). Za mirno končnico je poskrbela najboljša strelka tekme Tina Benčina, ki se je na koncu ustavila pri osmih zadetkih ob 100% metu iz igre. Po šestdesetih minutah je semaforju kazalo 27:33 v korist Mlinark.

Dean Kovšca, trener ŽRK Mlinotesta: “Ker smo bili po boleznih in poškodbah precej načeti, je bil naš cilj le, da zdržimo in zmagamo. Na srečo je ostalo dovolj zdravih izkušenih igralk za prvo postavo. Z znanjem in boljšo telesno pripravljenostjo smo v drugem polčasu držali visoko raven obrambe, proti kateri so Izolanke počasi popustile, mi pa smo potem prišli do varne prednosti. Upam, da se bosta pred mnogo težjo tekmo s Krko v ekipo že vrnili vsaj vratarka Aleksandra Petrukhina in igralka Nuša Fegic.”

V soboto, 8. 2. 2020 na Police prihaja novomeška Krka.


Petek, 31 .1. 2020 | 12. krog, 1.A DRL | Izola

ŽRK IZOLA 27:33 ŽRK MLINOTEST (13:12)

Strelke Mlinotest: Benčina T. 8, Mrmolja D. 6, Svetik M. 5; Anja Bratina (10 obramb)