V STOŽICAH SE JE PISALA ZGODOVINA!

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v nedeljo po dobrem boju na koncu morala tudi v drugo priznati premoč aktualnim evropskim prvakinjam Norvežankam. Te so bile pred lepim številom gledalcev v ljubljanski dvorani Stožice boljše s 26:21. Tekmo si bo zagotovo zapomnila 17. letna Nena Černigoj, ki je dosegla prvi gol za člansko reprezentanco. 10. oktober 2021 pa bo odšel v zgodovino, saj so bile v kadru za tekmo kar štiri Ajdovke, kar je za naše mesto in ajdovsko rokometno šolo posebna čast. Poleg omenjene Nene Černigoj, so bile v kadru še kapetanka Mlinotesta Nuša Fegic, Dominika Mrmolja in Maja Svetik.

Nepozaben nedeljski večer v Stožicah! Poleg štirih Ajdovk, ki so kandidirale za nastop na tekmi, je draž k izjemni kulisi prispeval tudi naš klub, saj smo na tribune dvorane v Stožicah pripeljali kar 70 deklet iz mlajših selekcij. S tem smo poskrbeli še za boljše vzdušje med igro, obenem pa so mlade rokometašice doživele vtis velikega dogodka.

Mlinarke so navijale za Slovenijo!

Na igrišču so za dodatni ajdovski pridih poskrbele Nena ČernigojNuša FegicDominika Mrmolja in Maja Svetik. Vse štiri produkt domače rokometne šole, ki z nastopom v državnem dresu potrjujejo dobro delo ajdovske rokometne šole. Največji aplavz si je prislužila komaj 17. letna Nena Černigoj, ki je 24. minuti tekme dosegla svoj prvi gol za člansko ekipo Slovenije.

Nena Černigoj, ki je tudi kapetanka kadetske reprezentance je svoj prvi pripravljalni teden v slovenski članski reprezentanci preživela v hotelski sobi skupaj s kapetanko Ano Gros.

Ko sem prejela povabilo članske reprezentance za reprezentančno akcijo v sklopu pokala EHF, sem bila nad povabilom prijetno presenečena. V sobo sem bila dodeljena z Ano Gros. Po tednu bivanja z njo sem spoznala, da je Ana preprosta, prijazna, vedno pripravljena pomagat. Ob njenih nasvetih sem se veliko naučila. Vzdušje med soigralkami je izvrstno, čuti se povezanost, kar se odraža tudi na igrišču. Tako na Norveškem kot v Ljubljani sem imela priložnost odigrati nekaj minut tekme. Prav posebno vzdušje je vladalo v ljubljanskih Stožicah, saj so nam gledalci pripravili nepozaben sprejem. Moj prvi zadetek v dresu članske reprezentance je tudi odraz bučnega navijanja s tribun.

Nena Černigoj
Članska reprezentanca zastopana tudi s štirimi Ajdovkami

Pokal EHF Euro sicer poteka v času kvalifikacijskih ciklov za nastop na evropskem prvenstvu. V njem nastopajo vse tri gostiteljice EP prihodnje leto v Sloveniji, Severni Makedoniji in Črni gori ter evropske prvakinje z Norveške, ki so si že zagotovile nastop na zaključnem turnirju.

Slovenija se bo naslednjič v pokalu EHF Euro merila na začetku marca prihodnje leto proti Severni Makedoniji, decembra letos pa jo čaka nastop na svetovnem prvenstvu v Španiji. V skupinskem delu bodo tekmice Črnogorke, Angolke in Francozinje.

Za ajdovski rokometni klub Mlinotest pa prihaja prvi vrhunec sezone. V četrtek, 14. 10. in petek, 15. 10. bo na Policah vse v znamenju dveh evropskih tekem proti švedstemu Kristianstadu. Predprodaja vstopnic poteka do srede, 13. oktobra. Zagotovite si vstopnico po znižani ceni v trgovini Mlinotest Ajdovščina ali v Okrepčevalnici Pika. Število vstopnic je omejeno. Tekmi se pričneta ob 20.00.