V RDEČI DVORANI SE JE IGRALO PO NOTAH MLINOTESTA

Mlinotest je v Rdeči dvorani v Velenju odigral tekmo 14. kroga 1. DRL. Brez težav je odpravil z domačinkami in se razveselil desete zmage v sezoni. Bilo je 18:35, Slađana Perazić in Ana Abina pa sta dosegli po osem golov.

Rokometašice Mlinotesta Ajdovščine so v obračun v Velenju zakorakale odločno. Že v uvodnih desetih minutah so si priigrale šest golov prednosti (8:2), v nadaljevanju pa vodstvo še povečevale. Izbranke Snežane Rodič so v prvi polovici tekme nasprotno vratarko premagale devetkrat, gostje pa so mrežo zatresle 19-krat. Rezultat ob polčasu je znašal 19:9.  

V drugem delu dvoboja gostiteljice niso uspele ujeti priključka, Ajdovke pa so nadaljevale z dominantno predstavo. Mirjeta Bytyqi je v 54. minuti zadela za povišanje vodstva na 15 zadetkov (32:17), na koncu pa so se gostje veselile zmage s 17 goli prednosti (35:18). Nobena od Velenjčank ni bila posebej razigrana, pet rokometašic je zadelo trikrat.    

Slađana Perazić

Tekmo smo zelo dobro odprle v obrambi, s tem pa nam je steklo tudi v napadu. Skozi celotno srečanje smo ohranjale visoko raven igre. Posledično nesemo dve točki v Ajdovščino.

Slađana Perazić

Najbolj zaslužni za zmago Ajdovk pa sta bili Slađana Perazić in Ana Abina. Obe sta prispevali po osem golov. V 15. krogu Ajdovke čaka novo gostovanje, tokrat v Izoli.


ŽRK VELENJE 18:35 ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA (9:19)
Abina A. in Perazić S. po 8, Bytyqi M. 4; Hrovatič K. 13 obramb, Bratina A. 3 obrambe.