V napeti tekmi je krajšo potegnil Mlinotest

Pred daljšo reprezentančno pavzo, ki bo trajala do sredine januarja, je včeraj na ajdovskih Policah potekal derbi 9. kroga med Mlinotestom in Zagorjem. V trdi in napeti tekmi so bile na koncu srečnejše Zagorjanke, medtem ko domačinkam ostaja grenak priokus. 

Ajdovske Police so bile včeraj lepo zapolnjene, kot se za derbi spodobi. Mlinotest je na krilih dobrih predstav v zadnjem mesecu verjel, da lahko Zagorju ukrade zmago. To se je pokazalo tudi na parketu, saj so domačinke veš čas prvega polčasa narekovale tempo in dale vedeti varovankam trenerja Voglarja, da z njimi ne bo šale. Odlično je delovala obramba 3-2-1, na čelu z Mileno Petković, ki je ubranila nekaj težkih žog. V napadu je bila iz zunanje linije nezgrešljiva Taja Čajko. Da prednost ob polčasu ni bila večja, sta na drugi strani skrbeli Pia Hren in vratarka Andreja Perić. Izid polčasa (10:9) je postavila Svetikova, tudi najboljša domača strelka srečanja.

Mlinarke so drugi del začele podjetno in si takoj nabrale tri gole prednosti (13:10). Nato so sledile slabe minute v katerih so Ajdovke po napakah v napadu dopustile, da so Zagorjanke izenačile (15:15). To jim je vlilo še dodatno samozavest in so se z delnim izidom 0:3 odlepile na 15:18. Mlinotest je svojo priložnost, da se v zaključku povsem približa, zapravil z dvema izključitvama, kar so izkušenejše igralke Zagorja znale izkoristiti in so tekmo v končnici mirno pripeljale do konca. Končni rezultat je bil 17:19. Pri domačih je največ zadetkov, pet, dosegla Maja Svetik. Mlinotest z desetimi točkami ostaja na petem mestu 1.A DRL.


9. KROG, 1. A DRL., 20. 11. 2017, dvorana Police, Ajdovščina.

ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 17:19 RK ZAGORJE

Strelke Mlinotest: Svetik M. 5, Čajko T. in Fegic N. po 4.