V Kopru se je igralo po ajdovskih notah

Tokratni primorski obračun ni postregel z napeto in izenačeno tekmo, kot se pravzaprav za derbi spodobi. Za to so v največji meri krive rokometašice ajdovskega Mlinotesta, ki so v Kopru že od prvih minut prevzele vajeti igre v svoje roke in na koncu vpisale zasluženo zmago. 

Koprčanke so vodile le prve štiri minute, nato pa so Mlinarke pritisnile na plin in z delnim izidom 11:2 prišle do prednosti osmih zadetkov. Odlično je ajdovski napad vodila Novomeščanka Tjaša Rudman, ki je ob tem dosegla še 5 zadetkov.  Domačinke so se tik pred odmorom vrnile med žive, saj so zaostanek osmih zadetkov stopile na pet.

V drugem delu so takoj na začetku Žurdovke zaigrale na vse ali nič. Približale so se na tri zadetke zaostanka, kaj več pa sta preprečili predvsem obe gostujoči vratarki Anamarija Klemenčič in Anja Bratina. Prva je dvoboj končala s trinajstimi obrambami, druga pa je domačinkam obranila 3 sedemmetrovke iz štirih poizkusov. Nalet Kopra je tako hitro minil, Mlinarke pa so z učinkovitimi akcijami v napadu prednost le povečevale. V tem delu igre sta bili najbolj razpoloženi Taja Čajko in pa Špela Ferfolja. Do konca srečanja so Ajdovke s kontrolirano igro, prednost zadržale na varni razdalji in se zasluženo veselile prvih dveh točk v letu 2019.

Špela Ferfolja (za Primorske novice):

 “Začetek je bil res super, obramba je delovala odlično, potem nam je mogoče malce padla zbranost. Na vsaki tekmi imamo minute krize, a so tokrat te prišle sredi dvoboja, tako da smo se lahko spet zbrale in igro vodile do konca tekme.”

Več na pa na tej povezavi: KLIK
Foto: Zdravko Primožič /FPA

10. krog; 1. A DRL., 21.1. 2019, OŠ KOPER, Koper

Ž.U.R.D KOPER 20:27 ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA (9:14)

Strelke Mlinotest: Rudman T. in Čajko T. po 7, Ferfolja Š. 3; Klemenčič A. 13 obramb; Bratina A. 3 obrambe.