Uvodnih dvajset minut odpihnilo sanje o zmagi

V Žalcu je bil za igralke Mlinotesta na sporedu prvi obračun končnice za prvaka. Po nekaj suverenih zmagah in dobrih predstav so morale tokrat Mlinarke priznati premoč Zelenim dolinam. 

Ajdovski napad tokrat ni bil razpoložen

Uvod v srečanje je spominjal na tistega iz 5. kroga rednega dela iz Ajdovščine. Ajdovke so tudi tokratno srečanje pričele naravnost katastrofalno, saj so prvi zadetek dosegle šele v 13. minuti srečanja. Takrat je na semaforju kazalo 6:1. Mlinotestu je nato uspel delni rezultat 0:3, tako, da se je razlika stopila na tri zadetke zaostanka (7:4).  Varovanke trenerja Bojana Voglarja so prednost do polčasa povišale na razliko petih zadetkov (11:5).

Mlinarke so v drugem delu stopile na plin in se kljub odlični obrambi Žalčank približale na dva gola zaostanka v 48. minuti. Za kaj več pa je bilo storjenih preveč tehničnih napak. Ekipa Zelenih dolin je odgovorila na pritisk Ajdovščine, predvsem po zaslugi Anike Strnad, ki je bila s sedmimi goli najučinkovitejša igralka derbija. Pri Mlinotestu, pri katerem so zaradi poškodb manjkale Ferfolja, Bytyqi in Bratina, je petkrat Klaro Hrovatič premagala Taja Čajko.

Primorke bodo tudi v drugem krogu končnice gostovale in sicer bodo prekrižale moči z novomeško Krko v Stopičah, 13.4. ob 18.00.


1. krog; 1. A DRL – končnica 1-4., 9. 4. 2019,  Dvorana 1. OŠ Žalec

RK ZELENE D. ŽALEC 20:16 ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA (11:6)

Strelke Mlinotest: Čajko T. 5; Krapež 3.; Klemenčič A. 9 obramb.