URADNO: Dušan Vidmar zapušča ajdovsko klop!

Najzaslužnejši tvorec vseh uspehov ajdovskega Mlinotesta v zadnjih sezonah, Dušan Vidmar po treh letih zapušča mesto glavnega trenerja članske ekipe. Razlog za odhod ni športne narave, ampak povečano delo v lastnem podjetju. Temu primerno je zmanjkalo časa in energije še za zahtevno vodenje ekipe, ki vsako leto meri med najboljše v državi. Štafetno palico bo začasno prevzel Aleksander Lapajne, ki mu uprava Mlinotesta popolnoma zaupa in verjame v nadaljnjo uspešno zgodbo.

Kronološki pregled:

41-letni Vidmar je Mlinarke prevzel pred sezono 2014/2015. Že takoj v krstni sezoni je uspel ekipo s pomočjo generalnega sponzorja Mlinotest popeljati nazaj tja, kjer je nekoč že bila in sicer v sam vrh slovenskega ženskega rokometa. 25.4.2015 je s svojimi požrtvovalnimi varovankami po dolgih letih senzacionalno premagal do takrat nepremagljiv Krim Mercator in to na Galjevici. Od takrat Ljubljančanke niso več izgubile tekme v 1.A državni ligi. Odlično tretje mesto v prvenstvu so ajdovske rokometašice ponovile tudi v naslednji sezoni 2015/2016. Slednja je bila ena najboljših v zgodovini kluba. Po dolgih 21-ih letih so v mesto burje vrnile evropsko tekmovanje – pokal Challenge. V tretjem krogu so najprej premagale Danilovgrad, v boju za osmino finala pa je bila boljša poljska ekipa Start Elblag. Ista sezona je prinesla še drugo mesto v pokalu Slovenije. V finalu je bil boljši Krim. Tudi v zadnji tekmovalni sezoni 2016/2017, ni šlo brez odmevnih rezultatov. Največji je bil vsekakor evropski triumf na dveh tekmah v Turčiji, kjer so igralke Mlinotesta povozile Zagnosspor in šele v boju za četrtfinale priznale premoč branilkam naslova Rocasi iz Kanarskih otokov. Državno prvenstvo so končale na četrtem mestu, v pokalu Slovenije pa osvojile bronasto medaljo z zmago nad Žalcem.

Zagotovo je Vidmar v treh letih v Ajdovščini pustil globok pečat. Na tribune ajdovske dvorane Police so se vrnili navijači, ki so pogrešali vrhunski rokomet. Zopet se je zbrala tudi organizirana navijaška skupina Mlinarji, ki svoje punce spodbujajo na vseh tekmah po Sloveniji. Klub pušča v dobrih rokah, saj so rokometašice Mlinotesta v polnem trenažnem procesu pred pričetkom nove sezone.

Natančnejše informacije bo ŽRK Mlinotest podal na tiskovni konferenci, ki bo nekaj dni pred pričetkom nove tekmovalne sezone. O vsem boste pravočasno obveščeni.