TRI NAŠE ČLANICE V BOJ ZA SVETOVNO PRVENSTVO

Novi selektor Dragan Adžić je na priprave pred kvalifikacijskima tekmama za SP proti Islandiji povabil 23 igralk, med njimi pa najdemo tudi tri članice ajdovskega Mlinotesta. Konec tedna sledi prva tekma na Kodeljevem proti Islandiji.

Prva tekma bo 17. aprila v Ljubljani, povratna pa 21. aprila v Hafnarfjordurju.  Na seznamu sicer ni nobenih večjih sprememb v primerjavi z igralskim naborom njegovega predhodnika. V njem so vse nosilke igre iz prejšnjih let. Zraven sta standardni Nuša Fegic in Teja Ferfolja, ki sta že vajeni reprezentančnega dresa.

Poleg Nuše Fegic in Teje Ferfolja je vpoklic prejela tudi Nina Kovšca

Selektor Adžić je v delo vključil tudi najboljše posameznice, rojene leta 2002 in 2003 in tako se je na seznamu znašla še tretja članica Mlinotesta, Nina Kovšca. Zanjo bo to krstni nastop v članski reprezentanci, a ima že bogate izkušnje z igranjem za mlajše selekcije.

Na spisku najdemo še eno Ajdovko in nekdanjo Mlinarko Majo Svetik, ki trenutno zastopa barve Krima Mercatorja ter Ano Abino, ki bo dres Mlinark oblekla v naslednji sezoni.

V reprezentanci najdemo tudi bodočo Mlinarko, Ano Abina.

Sicer je pa Slovenija doslej šestkrat nastopila na svetovnih prvenstvih. Najboljša je bila na Hrvaškem leta 2003, kjer je zasedla osmo mesto. V Italiji je leta 2001 osvojila deveto, v Rusiji leta 2005 in Nemčiji leta 2017 14. Najslabši uvrstitvi najdemo iz Nemčije leta 1997 (18. mesto) ter Japonske leta 2019 (19. mesto).