Primorski derbi po notah Ajdovščine

Za domači tabor je v 17. krogu 1.A DRL proti Kopru igrala le zmaga. S slednjo so si Ajdovke odprle pogled na mesta, ki po koncu rednega dela zagotavljajo uvrstitev med najboljše štiri ekipe in s tem ligo za prvaka. Mlinotest je trenutno na četrtem mestu z 22. točkami. Ali drugače povedano, Mlinarke si same pišejo svojo usodo. Že v petek, 16. 3., je na sporedu srečanje z RK Zagorjem. V primeru zmage nad Zasavčankami, je napredovanje nedvomno zagotovljeno. Krogi so sicer še nepopolni, zaradi tekem RK Krima v ligi prvakinj. Srečanje iz Zagorja bomo neposredno prenašali preko youtube kanala v domeni Boruta Štruklja (CAM Sport). 

Primorski obračun na sobotni večer je prinesel zmago Ajdovk, ki so upravičile vlogo favoritinj. Vse ni bilo gladko, sploh v prvem polčasu, ko je škripalo predvsem v napadu. Na drugi strani pa je nemalo preglavic povzročala organizatorka Koprčank Kristina Petrinja. V prvem polčasu je dosegla kar sedem od enajstih zadetkov deklet z Obale. Slednje so na odmor odšle s prednostjo dveh zadetkov.

Slika na igrišču se je obrnila takoj na začetku drugega dela. Mlinarke so strnile svoje vrste in po dveh hitrih izključitvah Koprčank ušle na prednost štirih zadetkov. Izrazitih domačih strelk ni bilo, saj so si igralke z večjo minutažo porazdelile strelski učinek. V vratih je tokrat blestela Milena Petković. Srečanje je zaključila z dvanajstimi obrambami, za Primorske novice pa je povedala: “V prvem polčasu smo se mučile, podzavestno smo morda preveč razmišljale o tekmi z Zagorjem, ki nas čaka v naslednjem krogu. V nadaljevanju smo se pokazale v precej lepši luči. Pomagale smo si v obrambi, v napadu pa dale v višjo prestavo.”

Domačinke so imele tudi v zaključku srečanja vse pod kontrolo, tako da se je slavje na Policah pričelo že pred zaključno sireno. Končni rezultat 22:17.


17. KROG, 1. A DRL., 10.3. 2018, dvorana Police, Ajdovščina.

ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 22:17 Ž.U.R.D KOPER

Strelke Mlinotest: Svetik M., in Pejović N. po 4.; Jurič M., in Ferfolja Š. po 3.