Police pozdravile deseto prvenstveno zmago

11. krog v 1. A ligi je prinesel dvoboj med drugouvrščenimi Ajdovkami in zadnjo ekipo prvenstva Ptuj. Kakovostna razlika je v tem trenutku prevelika. Mlinarke so srečanje dobile s 36:20.

Mirjeta Bytyqi igra v izvrstni formi

Če je bil Ptuj še v lanski sezoni z Andrejo Perič v vratih, Patricijo Korotaj na organizatorskem mestu, Barbaro Selinšek in Tajano Šauperl-Ilič na zunanjih položajih ekipa, ki je lahko premagala marsikatero moštvo, je letos to povsem drugačna zgodba. Ptuj je v Ajdovščino pripotoval le z devetimi igralkami.

Štajerke so sicer v prvi četrtini tekme povzročile Primorkam precej težav. Na začetku so celo vodile, potem ko so držale korak s favoritinjami do 14. minute.  Nato je domača obramba strnila svoje vrste ter s tem povzročala obilico težav Ptuju. Po zadetku nezgrešljive Mirjete Bytyqi je Mlinotest pobegnil na 9:6. V napadu so nato svoje dodali še Maja Svetik, Tina Benčina in Dominika Mrmolja, ki se je  vrnila po krajši bolezni.

Razlika je hitro rasla, deset golov prednosti Mlinotesta ob polčasu pa je že omogočilo, da je v nadaljevanju domači trener Dean Kovšca priložnost ponudil tudi ostalim igralkam. Med strelke so se vpisale prav vse domače rokometašice, vratarki Tea Brecelj in Anja Bratina pa sta zbrali po osem obramb.

Mlinarke v 12. krogu gostujejo v Izoli. Srečanje bo že v petek, 31.1. ob 20.15.


Sobota, 25 .1. 2020 | 11. krog, 1.A DRL | Ajdovščina

ŽRK MLINOTEST 36:20 ŽRK PTUJ (18:8)

Strelke Mlinotest: Bytyqi M. 7, Svetik M. 6, Benčina T., Fegic N., in Mrmolja D. po 5.; Tea Brecelj (8 obramb), Anja Bratina (8 obramb)