Peta v nizu

Ajdovski Mlinotest je sezono začel s petimi zaporednimi zmagami, potem ko je bil v Velenju boljši s 30:18. Mlinarke so domačinke dokončno strle v uvodnih minutah drugega polčasa. 

Teja Ferfolja je znova blestela v obrambi

Mlinotest je srečanje odprl zelo dobro in povedel z rezultatom 0:2. Skozi celoten prvi del so držale borbene Velenjčanke na razliki treh ali štirih zadetkov. Rezultat prvega polčasa je bil 10:13 v korist deklet iz Ajdovščine, pri katerih so manjkale poškodovane Nuša Fegic, Mirjeta Bytyqi in Nataša J. Rustja. 

V drugem polčasu so Mlinarke takoj v uvodnih minutah zagospodarile na parketu Rdeče dvorane in z nekaj lahkimi zadetki v 39. minuti prišle na 9 golov prednosti. Velenjčanke niso našle rešitve v napadu, koncentracija v obrambi pa je popustila, tako so se suverene zmage z dvanajstimi zadetki razlike veselile rokometašice Mlinotesta.

Najboljša strelka je bila 26-letna Dominika Mrmolja, ki je zadela osemkrat, le dva gola manj pa sta prispevali organizatorka igre Veronika Leški ter krožna napadalka Urša Zelnik. Razpoložena je bila tudi vratarka Petrukhina, ki je zbrala 10 obramb. V prihodnjem krogu na ajdovske Police prihaja ekipa Ptuja.

Dominika Mrmolja po tekmi v Velenju:

“Tekmo smo začele zmedeno in v krču. Konec prvega polčasa smo strnile obrambo. V drugem polčasu smo s trdo obrambo dosegle nekaj lahkih zadetkov in to je bilj ključ do zmage.”


Sobota, 17. 10. 2020 | 6. krog, 1.A DRL | Velenje

ŽRK VELENJE 18:30 ŽRK MLINOTEST (10:13)

Strelke Mlinotest: Mrmolja D. 8; Leški V. in Zelnik U. po 6 ; Petrukhina A. (15 obramb).

Zapisnik srečanja

Foto: Rok Jošt (ŽRK Velenje)