”Panter” iz Somborja končuje kariero; Rudmanova odslej polnopravna članica Mlinark

Nad rokometno žensko člansko sezono je že nekaj časa nazaj padel zastor. V poletnem premoru poteka predvsem kadrovanje za prihodnjo sezono, ki se bo pričela predvidoma v sredini meseca septembra. Aktivnosti se dogajajo tudi pri Mlinotestu. 

Odslej na prvoligaških prizoriščih ne bomo videli več Sandre Srečković. 31-letna Srbkinja, ki je bila zadnje štiri leta nepogrešljiva članica Mlinotesta in ena najboljših vratark v zgodovini kluba, se je odločila, da konča športno kariero. Zaradi izjemnih obramb, se jo je prijel vzdevek ”panter” in je sodelovala pri vseh večjih ekipnih uspehih v zadnjih letih. Sandri se klub in mesto Ajdovščina zahvaljuje za vse njene predstave v dresu Mlinark in ji želi vse najboljše na njeni nadaljnji življenjski poti.

Klub je zapustila tudi Hristina Nedeljković, ki je prišla kot okrepitev v drugem delu sezone, ko je ekipa v januarju ostala brez Zuličeve (Krim je izkoristil možnost vrnitve s posoje) in Pejovićeve (poškodba). Nedeljkovićeva bo v novi sezoni igrala za Rapid iz Bukarešte.

Od letošnje sezone naprej je polnopravna članica ajdovskega moštva organizatorka igre Tjaša Rudman, ki je bila lani v Ajdovščino posojena s strani novomeške Krke. Rudmanova je pomemben člen v ekipi Dušana Vidmarja in bo vsekakor v veliki meri prispevala k dobrim igram ekipe.

Pred pričetkom nove sezone bo Mlinotest okrepilo še nekaj igralk. Predvidene okrepitve so na položaju vratarja, zunanje linije, desnega krila in pivota. Več o tem pa v naslednjih dneh. Naj dodamo še, da so vse ostale igralke podaljšale zvestobo klubu in tako jedro ekipe ostaja nespremenjeno.