Odlična uvertura v novo sezono

Prvi primorski derbi v novi sezoni je za nami. Ajdovske rokometašice še naprej uspešno držijo primat najboljših na Primorskem, saj so v prvem krogu doma premagale okrepljeni Ž.U.R.D Koper.

Rokometašice Mlinotesta so očitno resno vzele nekoliko šaljiv in motivacijski začetek nagovora na sprejemu pri glavnem pokrovitelju, ko je predsednik uprave Mlinotesta Danilo Kobal dejal: “Veselim se zmage nad okrepljenimi Koprčankami.” Ajdovke so takoj povedle z golom igralke tekme Špele Ferfolja. Vrnila jim je Koprčanka Metka Škabar, a kaj ko nato gostje kar deset minut niso zadele. Mlinotest je z železno obrambo na čelu z izjemno Anjo Bratina v vratih ustavil igralki, ki sta mu lani povzročali precej težav – Kristino Petrinja in Evo Zorko. Raznovrstna igra v napadu je povzročala varovankam trenerja Lazarja ogromno težav. Domačinke so po vodstvu 13:6 v zadnjih minutah pred odmorom nekoliko popustile in vlile gostjam še nekaj upanja na preobrat.

Anja Bratina je zbrala 13 obramb

Po njem je zadišalo v začetku drugega polčasa, ko je za 13:11 zadela Ana Blagojević. Izkušena, močna in učinkovita Špela Ferfolja je nato z dvema uspešnima akcijama presekala ritem gostij, ki pa so se znova vrnile v igro. Nekdanja izvrstna članica Mlinotesta in okrepitev Koprčank Tina Benčina (prej Rojc) je z dvema zadetkoma spet ujela priključek (17:15), nadaljevala pa je še nekdaj v Zagorju uspešna Valentina Panger (18:16), a se je koprski juriš s tem – sredi drugega polčasa – zaključil. Špela Ferfolja in Manca Jurič sta bili ob dobri obrambi kolegic tisti, ki sta Ajdovkam prinesli večjo prednost. Svoje sta dodali še izkušena Taja Čajko in mlada Nuša Fegic. Osem minut pred koncem je na semaforju že pisalo 25:19, pri domačinkah pa je priložnost dobilo še nekaj mladih upov. S prvencema je nase opozorila Maja Grmek, Lara Bratina (letnik 2002) pa je vpisala prvi članski nastop v karieri.

FOTOGALERIJA DVOBOJA / foto: RF Studio Robert Ferjančič


Ana Žigon, trenerka Mlinotesta

“Čeprav smo igrale brez poškodovanih Petre Sanabor in Tjaše Rudman, smo bile dovolj močne, da smo držale igro v svojih rokah. Na Koprčanke smo se dobro pripravile in smo uspele ustaviti Kristino Petrinja in Evo Zorko. V kriznih minutah je našo prednost s 13 obrambami ohranjala vratarka Anja Bratina. Zelo sta se izkazali tudi igralki Taja Čajko in Maja Grmek. Veseli me, da se je pokazala priložnost, da so lahko v igro vstopile tudi najmlajše igralke, tako da je prvoligaško premiero doživelo vseh 15 naših zdravih igralk. To je za njih velika izkušnja za dolgo prvenstvo, ki nas čaka.”

Vojko Lazar, trener Žurda

“Zmaga Ajdovk je zaslužena. Tudi prenovljene so se pokazale kot solidna ekipa. Ni katastrofa, če v začetku sezone izgubiš z Mlinotestom. Nam se poznajo pomanjkljiva uigranost ob velikem številu novih igralk in težave z manjšimi poškodbam nekaterih nosilk igre v zadnjih dneh. Za nas je bilo usodnih prvih deset minut, ko smo bili nebogljeni in so Ajdovke povedle s 7:1. Za lov nanje, ki bi nam v začetku drugega polčasa skoraj uspel, smo porabili veliko energije, potem pa storili preveč tehničnih napak. Ta tekma gotovo ni pokazala tega, kar smo sposobni. Prepričan sem, da bomo iz tekme v tekmo boljši.”

Povzeto po Primorskih novicah.


1. krog; 1. A DRL., 15.9. 2018, Velika dvorana Police; Ajdovščina.

ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 28:23 Ž.U.R.D KOPER

Strelke Mlinotest: Ferfolja Š. 8; Čajko T, Fegic N. in Svetik M. po 4 gole.; Bratina 13 obramb.