ODLIČEN UVOD V NOVO SEZONO!

S tekmo v Litiji se je pričela nova sezona rokometnega prvenstva za ajdovska dekleta, ki jih s klopi vodi trener Jan Žbogar. Mlinarke na gostovanju niso dovolile presenečenja in zasluženo osvojile prvi komplet točk. Najboljši strelki sta bili Ana Abina in Nuša Fegic.

Rokometno dogajanje v modri skupini 1. ženske rokometne lige se je v soboto nadaljevalo v Izoli in Litiji, kjer so prepričljivi zmagi dosegle gostje. Rokometašice Z’dežele so z 31:18 premagale Trgo ABC Izolo, Mlinarke pa s 34:24 Litijo.

Zasedba Mlinotesta Ajdovščine je v prvem krogu 1. ženske rokometne lige zabeležila prepričljivo zmago. Ekipa Litije je bila na domačem parketu brez pravih možnosti. Ajdovke so že v deseti minuti po zaslugi razpoložene Ane Abina, ki je v tem času tekmicam nasula štiri gole, vodile za pet zadetkov (7:2). V nadaljevanju so prednost nadzirale, tik pred koncem prvega polčasa pa jo še nekoliko povečale (20:12).

V uvodnih minutah drugega dela so rokometašice Mlinotesta Ajdovščine stopile na plin in s priigrano dvomestno razliko tekmo določile. Ob zadnjem zvoku sirene v športni dvorani Litija je izid znašal 34:24 v korist gostujoče zasedbe. Prvi strelki Mlinark sta bili Nuša Fegic in Ana Abina s po sedmimi goli, pri gostiteljicah pa jih je pet zbrala Blažka Hauptman. “Mislim, da smo dobro začele. Bile smo zbrane v obrambi in napadu. Realizirale smo hitre centre in nasprotne napake. Same pohvale ekipi!” je po tekmi dejala Abina.

Ana Abina

ŽRD LITIJA 24:34 ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA (12:20)
Abina A. in Fegic N. 7; Ferfolja T. in Grmek M. po 5; Hrovatič K. 9 obramb.