NENA ČERNIGOJ KAPETANKA REPREZENTANCE U17 NA EP 2021!

Slovenska izbrana vrsta do 17 let bo v torek odpotovala v črnogorsko Podgorico, kjer dekleta v skupinskem delu evropskega prvenstva čakajo obračuni s Švedsko, Rusijo in Hrvaško. Barve Mlinotesta bo zastopala Nena Černigoj, ki bo tudi kapetanka reprezentance.

Nena Černigoj je kapetanka reprezentance U17.

Ženska reprezentanca Slovenije je sklenila zaključni del priprav pred evropskim prvenstvom, ki ga je začela z zborom v Ajdovščini v prvi polovici julija. Na seznam končnih potnic na evropsko prvenstvo so se poleg Nene Černigoj uvrstile še vratarke Zala VukNika Vuk in Saša Posega,  Azra ZuličStina JazbinšekNika DodičLara KolobaričNika OcepekNika BolčičUrša Matekovič in Žana Cerovak, krilni rokometašici Deja Udovč in Tinkara Kogovšek ter krožne napadalke Lenina BehinIna Simič in Lara Bukovec.

Selektor slovenske zasedbe, Jernej Rantah, napoveduje, da delo še ni končano: “S pripravami sem zadovoljen, z izjemno zadnjega tedna, ko so nam težave s prebavnimi motnjami preprečile, da bi opravili še kak trening več. Zamujeno bomo poskusili nadoknaditi v Črni gori, na zadnjih treningih pred prvo tekmo.”V črnogorski prestolnici se bo ekipa Slovenije v skupinskem delu pomerila s Švedsko Rusijo in Hrvaško. “Vse skupine so zahtevne, naša je še posebej kakovostno. Na vsaki tekmi moramo dati vse od sebe, iti iz obračuna v obračun in videli bomo, kako se bo končal prvi del tekmovanja. V drugem delu nas čakajo dvoboji za razvrstitev med 1. in 8. ali med 9. in 16. mestom. Ostajamo realni, spadamo bolj med reprezentance, ki se bodo borile za čim boljše uvrstitve v slednji skupini, zato na prvenstvo odhajamo neobremenjeni. Na turnir se odpravljamo sproščeni. Vse tekme želimo odigrati po svojih najboljših močeh,” je pričakovanja pred evropsko preizkušnjo strnil glavni trener Slovenk.
Selektor Rantah bo na dvobojih v Podgorici od svojih izbrank pričakoval popolno zbranost, upoštevanje dogovorov in borbo v obrambi: “Želim si videti tudi dobro igro v nasprotnih napadih, čemur smo na treningih posvetili največ pozornosti. Če bo to dovolj za dober rezultat, bomo videli v prihajajočih dneh.”

V strokovnem štabu je še en član našega kluba in sicer Deni Stibilj, ki bo opravljal delo tehničnega vodje reprezentance.