Napake odnesle sanje o zmagi

Dvojni rokometni program je na pustno soboto pričaral lepo rokometno vzdušje. Najprej so na parket ajdovskih Polic stopili rokometaši RK Ajdovščina in premagali neposrednega konkurenta za uvrstitev v višjo ligo RK Pomurje. Enakega rezultata si je zaželela tudi članska vrsta Mlinotesta, vendar so morale Mlinarke po seriji tehničnih napak v drugem polčasu predati dve točki rokometašicam ŽRK Z’dežele. Sledenje so se sedaj Ajdovkam v boju za uvrstitev med najboljše štiri ekipe odlepile na tri točke. 

V domačem taboru so si obetali zmagovit razplet derbija kroga. Uvod je bil povsem v njihovi domeni. Za štiri gole prednosti v 16. minuti je poskrbela Mirjeta Bytyqi. Nato pa preobrat in Celjanke so s štirimi zaporednimi zadetki izid izenačile na 9:9. Tik pred iztekom prvega dela pa je za prednost zadetka ob odmoru poskrbela Perazićeva.

V začetku drugega polčasa sta ajdovsko igro presekali hitro dosojeni izključitvi Perazićeve in Taje Čajko. Obramba je delovala naprej, v napadu pa so se vrstili blokirani in zgrešeni streli ter obrambe celjske vratarke. Primanjkovalo je predvsem zbranosti in odgovornosti v igri. Še deset minut pred koncem je pri izidu 16:17 še kazalo, da je tekma odprta, po tem pa so Ajdovke dokončno popustile in dve točki so romali v knežje mesto. Pri domačinkah je največ zadetkov dosegla Slađana Perazić in sicer šest, po tri pa sta dodali Pejovićeva in Rudmanova. Pri Celjankah sta po petkrat bili uspešni Kodele Eleonora in nekdanja slovenska reprezentantka Katja Čerenjak.

“To je bila tekma za štiri točke, tekma leta, s katero bi se vključili v boj za bron. Po tem porazu se bomo težko vrnili. Ob solidni širini na klopi nimamo res udarne prve postave z igralko, ki bi reševala težke situacije v napadu. Z vsega 18 zadetki pa ne glede na sodniške napake ni mogoče dobiti tekme,” je po dvoboju za Primorske novice povedal domači trener Aleksander Lapajne.

Naslednje srečanje bodo igralke Mlinotesta odigrale že v petek, 16.2.2018 ob 18.15 v Hrpeljah proti Jadranu.


13. KROG, 1. A DRL., 10. 2. 2018, dvorana Police, Ajdovščina.

ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 18:21 ŽRK Z’DEŽELE CELJE

Strelke Mlinotest: Perazić S.6; Rudman T. in Pejović N. po 3.