Mlinotest upravičil vlogo favorita

Po krajšem premoru se je ženski rokomet vrnil nazaj na ajdovske Police. V mestu burje so gostovale Velenjčake, ki trenutno zasedajo zadnje mesto na prvenstveni lestvici. Primorske igralke so z resno igro tako v obrambi, kot v napadu rutinirano premagale mlado velenjsko ekipo. Pri domačih sta si tokrat mesto najboljše strelke razdelili kapetanka Svetikova in Ferfoljeva. Mlinarke z dvanajstimi točkami zasedajo četrto mesto na tabeli. 

Maja Svetik je bila praktično nezaustavljiva

Rokometašice Mlinotesta najslabši ekipi v ligi niso dovolile več kot osem minut enakovredne igre.  Špela Ferfolja, Taja Čajko in Maja Svetik so do petnajste minute že poskrbele za šest golov prednosti. Ajdovska obramba je v nadaljevanju postala skoraj neprebojna, svoje sta v vratih dodali še Bratinova in Klemenčičeva,  po prestreženih žogah in protinapadih pa so štajersko mrežo polnile še Urša ZelnikTjaša Rudman in predvsem Nuša Fegic. Velenjčanke kar pet minut niso dosegle gola in ko je pred odmorom Manca Jurič zadela za deset golov razlike, je bilo jasno, da bo nadaljevanje le še formalnost. Trenerka Ana Žigon je praktično cel drugi polčas je namenila igralkam, ki imajo sicer manjšo minutažo. Izpostaviti gre mladinsko reprezentantko Tjašo Mihelj, ki je dvakrat  iz desetih metrov neobranljivo premagala gostujočo vratarko.  Ajdovke z novo zmago ostajajo v boju za tretje mesto in s tem tudi za končnico (od 1. do 4. mesta).

Zaradi evropskih nastopov Krim Mercatorja in prostem krogu zaradi izstopa Zagorja, bodo igralke Mlinotesta naslednji dvoboj odigrale 11.2.2019 v Ljubljani proti aktualnim državnim prvakinjam.


11. krog; 1. A DRL., 26.1. 2019, Velika dvorana Police; Ajdovščina

ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 37:23 ŽRK VELENJE (22:12)

Strelke Mlinotest:  Ferfolja Š. in Svetik M. po 7; Fegic N., Jurič M. in Rudman T. po 4.  Klemenčič A. 7 obramb; Bratina A. 10 obramb.