Mlinotest ugnal Žalčanke

Dvoboj za mesta od 5. do 8. je ponudil zanimivo tekmo v Žalcu. Ajdovke so si z zmago morda že zagotovile končno 5. mesto, saj je prednost pred Žalcem narasla na 7 točk. 

Vedno zahtevna in izenačena gostovanja v Žalcu so se nadaljevala tudi v minulem vikendu. Na zadnjem medsebojnem dvoboju jeseni v Žalcu je bilo neodločeno. Tokrat so za gole v napadu skrbele Špela Ferfolja, Manca Jurič in predvsem Nađa Pejović, ki svojo formo išče skorajda vso pomlad. Skozi celoten prvi del so Ajdovke vodile, tudi po zaslugi odlične obrambe 6-0 z izpadanjem na zunanje igralke Žalca.

Bolj napeto je vse skupaj postalo v zadnji četrtini srečanja, ko so Žalčanke Primorke pri izidu 21:21 ujele in začele groziti s preobratom. Trener Aleksander Lapajne je odreagiral in postavil preverjeno globoko obrambo 3-2-1, s Sašo Čermelj na vrhu. Slednja je prava specialistka za tovrstno obrambno različico in je veliko pripomogla k temu, da je imel nato Žalec v napadu precejšnje težave. Na nasprotni strani sta odgovornost v napadu prevzeli kapetanka Maja Svetik in Manca Jurič, ter povečali prednost na tri gole. Kljub težavam v zadnjih minutah, ko je zadela le še Nuša Fegic, je vse skupaj zadoščalo za dve točki.

V naslednjem krogu se obeta na Policah primorski derbi, saj v mesto ob mrzli reki prihaja Ž.U.R.D Koper. 


1. KROG končnice za mesta od 5. do 8.; 1. A DRL., 7.4. 2018, dvorana OŠ Žalec, Žalec.

RK ZELENE DOLINE ŽALEC 26:17 ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA

Strelke Mlinotest: Ferfolja Š. 6; Jurič M. in Pejović N. po 5.