Mlinotest se je od ligaške sezone poslovil s suvereno zmago!

Ajdovske rokometašice so svoje za letošnjo ligaško sezono oddelale. V naprej odigrani tekmi v Mariboru, proti tamkajšnji ekipi ŽRK Branika so slavile s šestnajstimi zadetki razlike. Blestela je Manca Jurič z desetimi goli.

Že v samem začetku srečanja so igralke Mlinotesta povedle s 0:4. Tokrat je že od prve minute začela Nađa Pejović in hitro pokazala, da je poškodba gležnja, stvar preteklosti. Toda Mariborčanke se niso predale in vse do konca prvega polčasa niso dopustile Mlinarkam, da se odcepijo na varno razdaljo. Veliko zaslug za to je imela Tajana Šauperl-Ilič, ki je v prvem delu Srečkovićevo premagala kar šestkrat. Ob polčasu le en gol prednosti za Mlinotest (15:16).

Če so Mariborčanke ob polčasu še upale, da lahko v drugem delu presenetijo Ajdovke, so se precej uštele. Namreč hčere burje so takoj prevzele primat na parketu in ušle Braniku na neulovljivo prednost sedmih golov. Branik se je prepustil usodi o čemer priča podatek, da so v drugem polčasu zadele le šestkrat. Pri Ajdovkah je bila strelsko najbolj natančna Manca Jurič s desetimi goli, sledila ji je Črnogorka Nađa Pejović s sedmimi. Končni rezultat v dvorani Lukna 21:37 za igralke iz mesta ob mrzli reki.

Pred ŽRK Mlinotestom je tako ostal še zaključni turnir pokala Slovenije. Prihodnji teden v Celju se bo že v polfinalu pomeril z branilkami naslova Krimom.

13.4.2017 ob 18:00; ŠD Lukna – Maribor; gledalcev 50.
Sodnika: Cankar Bojan in Gregorc Franci.

ŽRK BRANIK 21:37 ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA (15:16)
Šauperl-Ilić 7; Jurić 10, Pejović 7.