Mlinotest s točko iz Žalca

3. krog je prinesel novo težko gostovanje za varovanke trenerja Aleksandra Lapajneta. Mlinarke so gostovale v Žalcu proti ekipi Zelenih dolin. Že pred srečanjem je bilo jasno, da bodo morale Ajdovke v boj brez štirih zelo pomembnih igralk, ki so poškodovane. Poleg že dalj časa odsotne Nađe Pejović, so tokrat manjkale še Špela Ferfolja, Saša Čermelj in Tjaša Rudman. Ajdovke so na koncu iztržile prvo točko v prvenstvu.

Igralke Mlinotesta so v tekmo krenile odločno. Iz zunanjih položajev sta mrežo Amon Edite tresli Taja Čajko in Sladjana Perazić. Ekipo Žalca je v igri držala Maruša Kompan, ki se je na koncu tekme ustavila pri osmih zadetkih. Mlinarke so poskušale Štajerke zlomiti z globoko obrambo, a jim to ni dobro uspevalo. Sploh v prvem polčasu sta se obe moštvi izmenjavali v vodstvu. V vratih je Milena Petković poleg nekaterih strelov obranila še dve 7-metrovki. Izid polčasa na 13:13, je s protinapadom postavila Meta Pipan.

Mlinotest je sijajno odprl drugi polčas. Izjemno je delovala naveza Perazić-Jurič, ki je poskrbela, da so Mlinarke do 45. minute vztrajno držale vodstvo s tremi zadetki prednosti. Nato sta na sceno stopila delilca pravice. V kratkem času sta pretirano izključila dve naši igralki, kar so domačinke izkoristile in povedle z 23:20 v 52. minuti. Z veliko mero borbenosti so naše igralke prek Sladjane Perazič in Nuše Fegic izid izenačile na 25:25 in tako osvojile prvo točko v prvenstvu.


3. KROG, 1. A DRL.

RK ZELENE DOLINE ŽALEC 25:25 ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA

Strelke Mlinotest: Perazić S. 8; Čajko T. in Jurič M. po 5.