Mlinotest diha za ovratnik Krki

16. krog 1.A DRL je prinesel infarktno tekmo v Športni dvorani na Kodeljevem. Ajdovke so se pomerile z vedno neugodnimi Ljubljančankami. Ekipa RK Ljubljane je sestavljena iz mladinskih in nekaterih članskih slovenskih reprezentantk ter velja za drugo ekipo Krim Mercatorja. V letošnji sezoni se lahko tudi že pohvali s skalpom Zagorja, nad katerim bedi Bojan Voglar. Konec dober, vse dobro. Ajdovščina je (z)mlela do zmage na Kodeljevem s 23:22 in ostaja v enakovrednem boju za mesta, ki vodijo v ligo za prvaka.

Že pred srečanjem se je vedelo, da bo tekma v glavnem mestu Slovenije, štela dvojno. S porazom bi si Mlinarke dokončno zaprle vrata za preboj med najboljše štiri ekipe, ki nato nastopijo v končnici za prvaka. Začetek obračuna je nakazal, da se nam obeta trd in neizprosen boj. Mlinarke so se odcepile na polovici prvega polčasa, ko je za prednost štirih zadetkov poskrbela Špela Ferfolja. Ljubljančanke so prek Fisterjeve uspele do konca polčasa izid spreobrniti z delnim rezultatom 9:3. Omenjena Fisterjeva je v tem času dosegla kar šest od svojih sedmih zadetkov.

V drugem delu pa igra na nož. Ajdovke so lovile podmladek Krima vse do 45. minute, ko je na 18:18 izenačila Tjaša Rudman. Sledila je igra gol za gol. V sami končnici tekme je na sceno prišla najboljša posameznica dvoboja Manca Jurič. Junakinja je postala v zadnjih sekundah obračuna, ko je po izenačenju Ljubljančank dosegla svoj deveti gol in hkrati zmagoviti gol Mlinark. Zadnji strel na tekmi je sicer pripadel RK Ljubljani, a je Hani Vučko naša vratarka Milena Petković nevaren strel obranila in slavje se je lahko začelo.

Naslednje srečanje bo v soboto, 10.3.2018 ob 20:00 na Policah. V mesto burje prihaja Ž.U.R.D Koper.


16. KROG, 1. A DRL., 3.3. 2018, dvorana Kodeljevo, Ljubljana.

RK LJUBLJANA 22:23 ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA

Strelke Mlinotest: Jurič M. 9; Pejović N. 5.