Mlinarke (z)mlele do nove zmage

Ajdovski Mlinotest nadaljuje sanjsko serijo v spomladanskem delu sezone. Z zmago proti neugodnim Celjankam so potrdile uvrstitev v končnico za prvaka, kjer bodo napadale s tretjega mesta. Pred lepo polnimi Policami je največkrat zadela Maja Svetik, junakinja večera pa je bila nedvomno vratarka Anamarija Klemenčič z 18-imi obrambami. 

Junakinja sobotnega večera Anamarija Klemenčič

21 točk, devet zmag, trije remiji in štirje porazi je izkupiček ajdovskih rokometašic po zaključenem rednem delu državnega prvenstva. Če poenostavimo, to je trenutno dovolj za tretje mesto in le z dvema točkama zaostanka za drugouvrščenim Žalcem.

Mlinarke so tekmo začele odlično in že po osmih minutah vodile s 4:0. A čvrste Celjanke se niso predale in so kmalu izenačile. Do konca prvega dela so nato gledalci spremljali precej enakovredno rokometno predstavo, z golom prednosti pa so na odmor odšle domače rokometašice.  V prvem polčasu so bile strelsko najbolj razpoložene Rudmanova, Čajkova in Svetikova.

Kapetanka Maja Svetik je bila zopet ena izmed najboljših na igrišču

V polčasu so Ajdovke dvignile raven igre in z odlično igro v obrambi ter hitrimi protinapadi razorožile Celjanke. V vratih je blestela Klemenčičeva, ki je bila prava nočna mora Štajerk. Ko je v 50. minuti za pet zadetkov prednosti zadela krožna napadalka Urša Zelnik, je bil obračun praktično že dobljen. Trmaste in borbene Celjanke so sicer ob koncu srečanja zaostanek zmanjšale, a jim je za preobrat zmanjkalo sreče in znanja.

Pri Mlinotestu je bila najboljša strelka novopečena slovenska članska reprezentantka Maja Svetik, ki je zadela 7 golov,  dva manj je dodala Taja Čajko. Velja omeniti, da so Primorke že drugo zaporedno tekmo igrale brez dveh prvokategornic Špele Ferfolja in Mirjete Bytyqi, ki še niso zacelile svojih poškodb.

Mlinotest tako pričakuje končnico na tretjem mestu prvenstvene lestvice, kar je mnogo višje, kot so v klubu pričakovali pred pričetkom sezone. Liga za prvaka se nadaljuje 6. aprila.

Ana Žigon (za Primorske novice): “Glede na pomladitev ekipe pred sezono in na poškodbe smo z uvrstitvijo v končnico za prvaka svoj cilj že presegli. Razbremenjeni lahko upamo, da si bomo priborili tretje mesto in igranje v katerem od evropskih pokalov.”

Anamarija Klemenčič (za Primorske novice): “Vesela sem svojega napredka v tej sezoni, predvsem pa naše zmage na tej dobri tekmi. Mojega rekorda ne bi bilo brez čvrste obrambe soigralk, ki mi je omogočila, da sem se na strele optimalno pripravila. Upam, da bomo v končnici šle še višje. Le Krim je nedosegljiv.”

FOTO UTRINKI S TEKME: KLIK

SPONZOR TEKME: Eleven.si – www.eleven.si


18. krog; 1. A DRL., 16.3. 2019, Velika dvorana Police; Ajdovščina.

ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 24:22 ŽRK Z’DEŽELE (11:10)

Strelke Mlinotest: Svetik M. 7; Čajko T. 5; Zelnik U. in Rudman T. po 3.; Klemenčič A. 18 obramb, Bratina A. 2 obrambi.