MLINARKE ŽE Z NOGO IN POL V LIGI ZA PRVAKA!

Rokometna sezona se je prevesila v zaključni in najpomembnejši del. Mlinarke niso imele pretiranega dela z gostovanjem na Ptuju in so z eno nogo že v polfinalu prvenstva.

Četrtfinalni boji 1. ženske rokometne lige so v polnem zamahu. V soboto so zmago zabeležile tudi ajdovske rokometašice in si na strežaj odprle vrata v končnico, kjer se bo štiri moštva, v ligaškem sistemu, pomerila za naslov državnih prvakinj.

Mlinarke so v četrtfinalu modre skupine 1. ženske rokometne lige gostovale pri sedmouvrščeni ekipi po rednem delu državnega prvenstva. Ptujčanke so prikazale borbeno predstavo. V prvem polčasu tekmicam niso dovolile, da si priigrajo višjo prednost. Za štiri gole so rokometašice Mlinotesta Ajdovščine povedle v 29. minuti (16:12), a je do konca prvega dela za gostiteljice dvakrat zadela še Neli Rukelj in razlika ob polčasu je bila za Ptujčanke ulovljiva (14:16). Izbranke Mateja Bračiča so se iz slačilnice vrnile razpoložene. Šest minut so potrebovale, da so izid postavile v začetno izhodišče (18:18), a Ajdovke so v nadaljevanju zaigrale precej bolj odločno. Pred zadnjo četrtino dvoboja so imele tako na svojem računu šest zadetkov več od gostiteljic (26:20), v končnici pa so jih popolnoma nadigrale. Najboljši strelki sta bi Bytyqijeva in Fegičeva, ki sta zadeli po osemkrat.

Maja Grmek je šestkrat premagala nasprotno vratarko.

Tekmo smo odprle s slabo obrambo in še slabšo realizacijo. Mislim, da smo v drugem polčasu te napake odpravile. Zbrale smo se in predvsem v obrambi popravile vtis. Tako so nam tudi nasprotni napadi bolj stekli in mislim, da je to pripeljalo do končnega rezultata.

Nuša Fegic (kapetanka)

Povratna tekma bo v Ajdovščini, v petek, 15. aprila 2022 ob 20.00.


ŽRK PTUJ 26:39 ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA (14:17)
Fegic N. in Bytyqi M. po 8, Zelnik U. 7, Grmek M. 6; Hrovatič K. 5 obramb, Bratina A. 2 obrambi.