MLINARKE V KLJUČNE TEKME Z ZMAGOVITO POPOTNICO

V soboto so bile v 1. ženski rokometni ligi na sporedu tekme 13. kroga. Na domačem parketu so Mlinarke gostile ekipo Litije in jo premagale z 30:22 ter tako zabeležile deseto zmago v sezoni.

A tekma kljub vsemu ni bila tako lahka, kot bi morda sklepali po končnem rezultatu. Litijanke so se namreč zelo dobro upirale v prvem polčasu, vmes tudi vodile za tri zadetke (7:10) in se na odmor odpravile z le tremi zadetki zaostanka. Domačim je precej preglavic povzročala desnokrilna igralka Katjuša Ponebšek, v vratih pa je tekmo dobro začela Anita Izlakar. Mlinarke so tekmo na svoje mesto začele postavljati ob koncu prvega dela, ko jih je v vodstvo popeljala prav Janković Rustja.

”Nati” bo pomembna okrepitev pred nadaljevanjem sezone

Tudi v drugem delu je bila tekma dolgo časa dokaj enakovredna, gostujoče igralke so znale držati stik z domačinkami in šele v zadnjih petnajstih minutah začele popuščati. To so Ajdovke izkoristile in ko so se v 50. minuti odlepile na šest zadetkov prednosti je bilo končno jasno, da bo zmaga ostala doma. Tekmo so varno pripeljale do zaključnega sodniškega piska in se razveselile 10 zmage v sezoni. To je zaenkrat dovolj za 21 točk na lestvici, prvo mesto, ob gol razliki 326:233 in pet točk prednosti pred Novomeščankami na drugem mestu. Prav v Novem mestu pa bodo igralke Mlinotesta gostovale v prihodnjem krogu.

Pri Ajdovkah je bila najboljša strelka tekme povratnica po poškodbi Nataša Janković Rustja, ki je zbrala 8 zadetkov, dva manj je prispevala Veronika Leški. Svoje je v vratih dodala Aleksandra Petrukhina s trinajstimi obrambami.

Petrukhina je obranila 13 žog

Pred Mlinarkami so zahtevni trije tedni prvoligaških obračunov. Kot že rečeno jih v soboto čaka zahtevno gostovanje v Novem mestu, nato sledi zaostal derbi na Policah (30. 1.) proti serijskim prvakinjam Krimu ter še gostovanje v Žalcu 6. februarja.


Sobota, 16. 1. 2021 | 13. kroga, 1.A DRL | Ajdovščina

ŽRK MLINOTEST 30:22 ŽRD LITIJA (15:12)

Strelke Mlinotest: Janković Rustja N. 8, Leški V. 6, Mrmolja D. 4; Fegic N. 4; Petrukhina (13 obramb), Bratina A. (3 obrambe),

Zapisnik srečanja

* Povzeto po Lokalne Ajdovščina

* Foto: Robert Ferjančič RF