MLINARKE V ZAKLJUČKU ZLOMILE LITIJO!

Rokometašice Mlinotesta nadaljujejo v ritmu zmag in tako v dobri formi pričakujejo bližajoči se evropski tekmi proti švedskemu Kristianstadu. Najboljša posameznica pri Mlinarkah je bila vratarka Klara Hrovatič z 18. obrambami.

Ajdovke so tekmo četrtega kroga državnega prvenstva odigrale že v četrtek v Litiji.. Mlinarke so podaljšale svoj niz neporaženosti, njihova pot do zmage v Litiji pa je bila vse prej kot enostavna. Gostiteljice so v uvodnih minutah prikazale obetavno predstavo in Ajdovkam prvo vodstvo prepustile šele v 25. minuti po zadetku Jane Krapež za 8:7. Na odmor po pol ure igre sta se ekipi odpravili ob rezultatu 11:10 v korist Mlinark. Te so v nadaljevanju svoje vodstvo povišale, a niso povsem ušle Litijankam, ki so znova izenačile. Rezultat je bil nazadnje poravnan v 55. minuti, mirnejšo kri v končnici pa je ohranila zasedba iz Ajdovščine in slavila zmago s 24:22. 

V končnici je pomemben gol dosegla Nena Černigoj.

V naši igri je bilo preveč napak v napadu in obrambi ter zgrešenih strelov. Naša obramba ni bila na pravi ravni. Sicer sem vesela, da smo osvojile dve točki, ampak razočarana nad prikazanim. Rokometašice Litije igrajo lepo in hitro igro, imajo dobro vratarko in tudi njihova obramba je dobra. Vidi se njihova želja po zmagi in v tej sezoni znajo poseči po visokih mestih.

Urša Zelnik

Prva strelki Litije sta bili s šestimi zadetki Manca Kogovšek in Blažka Hauptman, pri Mlinarkah pa jih je šest zbrala Nataša Janković Rustja.

ŽRD LITIJA 22:24 ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA (10:11)
Janković Rustja 6, Krapež 4, Fegic, Zelnik in Černigoj po 3.; Hrovatič K. 18 obramb, Bratina A. 1 obramba.

*Povzeto po Lokalne Ajdovščina