MLINARKE V BOJU ZA MEDALJE!

V petek so bili v 1. ženski rokometni ligi odigrani še zadnji četrtfinalni obračuni, po katerih je jasno, da v boju za medaljo ostajajo Novomeščanke, Krimovke, Celjanke in Ajdovke.

V modri skupini je bil namesto dveh odigran le en dvoboj. Zagorjanke so namreč zaradi poškodb in bolezni v ekipi tekmo predale, Celjankam pa je tako pripadla vstopnica za končnico državnega prvenstva, v kateri se bodo borile za mesta od 1. do 4. Tam jim bodo poleg Novomeščank in Krimovk družbo delale še Ajdovke, ki so tudi na povratni tekmi premagale Ptujčanke (32:22).

Varovanke Jana Žbogarja se bodo že tretje leto zapored borile za medalje.

Ptujčanke so, podobno kot na prvem obračunu, v prvi polovici tekme držale stik z Ajdovkami. V 23. minuti so celo vodile z 10:9, nato pa so gostiteljice na krilih Nuše Fegic in Ane Abina naredile delni izid 4:0 in se nekoliko odlepile. Najvišji zaostanek so imele gostje prav ob koncu prvega dela dvoboja, ko so bile izbranke Jana Žbogarja tri gole pred njimi (11:14). V drugem polčasu so Ptujčanke nekaj časa še dihale za ovratnik Ajdovkam, v zadnjih desetih minutah pa so gostiteljice naredile nekoliko višjo razliko. Zmaga sicer ni bila tako prepričljiva kot na Ptuju, vseeno pa so z mirno in preudarno igro slavile še na drugem četrtfinalnem obračunu in se bodo tako po reprezentančnem premoru borile za najvišja mesta v 1. ženski rokometni ligi. Najboljša strelka tekme je bila Nuša Fegic z osmimi goli, pet jih je za Ptujčanke dosegla Minea Kolenko.

Nuša Fegic je dosegla osem zadetkov.

Ekipo Ptuja smo po pričakovanjih premagale tako, kot smo si zadale. Zdaj je pred nami končnica. Boj za najvišja mesta bo zelo zanimiv, saj je točkovna razlika majhna. Vsaka tekma in vsaka zmaga bosta pomembni.

Nuša Fegic

ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 32:22 ŽRK PTUJ (14:11) | Skupno 71:48
Fegic N. 8, Zelnik U. 6, Abina A. 5; Hrovatič K. 8 obramb, Bratina A. 8 obramb.