Mlinarke s fantastično obrambo v Golovcu do pomembne zmage

Kakšna predstava ajdovskih rokometašic v Celju! Kljub še vedno okrnjeni zasedbi, je moštvu, na čelu z Aleksandrom Lapajnetom, uspelo Celjankam odčitati lekcijo predvsem v obrambi in slaviti z 21:24. V soboto, 21.10., ob 20:00, na Police prihaja Jadran Bluemarine s Kozine. 

Krasna reklama za ženski rokomet se je včeraj odvila v dvorani Golovec. Derbiji med ekipama ŽRK Z’Dežele in Mlinotestom vedno ponudijo lepe in napete predstave. Nič drugače ni bilo tokrat. Ajdovke je pri neposrednih tekmicah za vrh lestvice do zmage pripeljala predvsem odlična obramba, ki domačinkam ni dopustila, da razvijejo svojo igro. Mlinotest je hitro izgubil začetno pobudo in Mesninke so se v 16. minuti odlepile na štiri gole prednosti (7:3). Nato so Mlinarke dale v višjo prestavo in do konca polčasa Celjankam dovolile le še dva zadetka. Voz so vlekle nezgrešljiva krožna napadalka Manca Jurič, mirna levoroka Mirjeta Bytyqi in vratarka Milena Petković. Polčas se je končal z rezultatom 9:9.

Nadaljevanje je prineslo precej izenačeno tekmo. Obe ekipi sta se izmenjavali v vodstvu, v vratih Mlinotesta pa je svoje delo nadaljevala Milena Petković, ki je na koncu srečanja zbrala 15 obramb. Pet minut pred koncem tekme je Slađana Perazić gostje popeljala v vodstvo z dvema goloma razlike, zadnje dva žeblja v krsto Celjank pa sta zabili kapetanka Svetikova in že prej omenjena Mirjeta Bytyqi. Najboljša strelka Ajdovk je bila Manca Jurič, ki je zadela sedemkrat, petkrat pa sta bili uspešni Mirjeta Bytyqi ter Slađana Perazić.

Zmaga na težkem gostovanju v Celju je vsekakor zelo pomembna za samozavest moštva. Mlinarke tako zaključujejo s serijo res napornih tekem, saj so v prvih štirih krogih odigrale s večino tekmic, ki imajo cilj uvrstitev med prve štiri v državi, in še to v gosteh. Veseli tudi povratek na igrišča Nađe Pejović, ki je šele dober mesec nazaj opravila s kirurškim posegom rame. Z njenim vložkom bo moštvo še močnejše. Tik pred vrnitvijo so še organizatorka igre Rudmanova, krilna igralka Čermeljeva in bombarderka z zunanjih položajev Špela Ferfolja. Skratka, Mlinarke z optimizmom pričakujejo nadaljevanje sezone.

Manca Jurič (krožna napadalka), strelka sedmih zadetkov:

“Odigrale smo res dobro tekmo, v napadu smo imeli na trenutke malo težav, vendar je bila obramba tista, ki je delovala res vrhunsko in nam je na koncu prinesla željen rezultat. Punce smo stopile skupaj v najbolj stresnih trenutkih in na koncu smo iz enega najtežjih gostovanj domov prinesle polni izkupiček.”

Mirjeta Bytyqi (krilna igralka), strelka petih zadetkov:

“Zelo sem vesela, saj nam ta zmaga ogromno pomeni. V napadu smo na trenutke imele težave, kar so Celjanke izkoristile s protinapadi. Vendar smo tudi mi dosegli nekaj lahkih golov, ki so bili posledica agresivne in zbrane obrambe. Ta je bila ključ do zmage.”


4. KROG, 1. A DRL., 15.10.2017, dvorana Golovec, Celje.

ŽRK Z’DEŽELE CELJE 21:24 ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA

Strelke Mlinotest: Jurič M. 7; Bytyqi M. in Perazić S. 5.