MLINARKE RUTINIRANO ČEZ PRVO EVROPSKO OVIRO

Rokometašice ajdovskega Mlinotesta so se uvrstile v tretji krog evropskega pokala EHF. Ajdovke so še drugič premagale grško Panoramo. V Solunu je bilo 29:31. Žreb za tretji krog bo na sedežu EHF že jutri, v torek, 3. 10. 2023 ob 11.00 .

Napredovanje Mlinotesta, je bilo po visoki domači zmagi (40:26) pred tednom dni pričakovano. v soboto
v grškem Solunu rutinirano ubranil 14 golov prednosti s prve tekme. Panorama je tokrat igrala precej bolje kot v Ajdovščini, a z izjemo prve četrtine tekme ni ogrožala zmage Primork. Priložnost za igro so dobile vse igralke. Tako, kot v Ajdovščini sta bili strelsko najbolj učinkoviti Ana Abina in Nuša Fegic. V vratih je ponovno svoje delo dobro opravila Karin Kuralt, ki je zbrala 15 obramb.

Nina Kovšca je ponovno dobro izkoristila svojo priložnost za igro.

Zadovoljen z napredovanjem je bil jasno tudi trener Jan Žbogar. Slednji je misli že usmeril v nadaljevanje sezone, saj je pred Ajdovkami naporen teden. V sredo, 4. 10. gostujejo v Litijo, za vikend pa jih čaka še superpokalni turnir v Logatcu, na katerem nastopajo poleg domačink in Mlinarke še igralke Krima ter Izole.

Lepo je, da smo se z dvema zmagama uvrstili med 32 najboljših ekip evropskega pokala. O tem, kaj bo sledilo, bo odločal žreb. Vesel sem, da smo kljub agresivnosti Grkinj tekmo mirno pripeljali k dobremu koncu. Pokazalo se je, da imamo dovolj dobrih igralk za kakovostno rotacijo. Z njo smo tekmeca slednjič
zlomili. Prav možnost kakovostno izenačenih menjav bo za naš uspeh v nadaljevanju prvenstva ključna, saj bo ritem naporen.

trener Jan Žbogar

EHF CUP | Round 2 | 1 .tekma – Ajdovščina, 23. september 2023

ŽRK MLINOTEST 40:26 AEP PANORAMA (19:11)
Strelke Mlinotest: Fegic N. 11, Abina A. 7, Zelnik U. 7, Černigoj N. 4; Karin Kuralt 9 obramb.

EHF CUP | Round 2 | 2 .tekma – Solun, 30. september 2023

AEP PANORAMA 29:31 ŽRK MLINOTEST (14:15)
Strelke Mlinotest: Fegic N. 9, Abina A. 7, Zelnik U. 6; Karin Kuralt 15 obramb.

SKUPAJ REZULTAT: ŽRK MLINOTEST 71:55 AEP PANORAMA