Mlinarke razbile Krko na prafaktorje!

Po večtedenski pavzi, se je v soboto na Policah nadaljevala 1.A DRL. Ajdovke so imele že takoj na razporedu Novomeščanke, ki so v tej sezoni že večkrat prijetno presenetile in držijo tretjo pozicijo na prvoligaški lestvici. Srečanje je od samega začetka potekalo po notah Mlinark, ki so na ta način razveselili kakšnih tristo gledalcev na Policah. 

Že na uvodu se je pokazala velika želja Mlinotesta, da se Krki oddolžijo za poraz na srečanju prvega kroga v Novem mestu. Delni izid 9:1 je pravi pokazatelj kako čvrsta in agresivna je bila obramba na čelu z vratarko Mileno Petković. Krkašice so prek Veronike Leški drugi gol na tekmi dosegle šele v 21. minuti. V prvem polčasu je blestela Mirjeta Bytyqi, ki je odigrala maestralno in v prvih 30. minutah zadela sedem zadetkov iz prav toliko poizkusov. To je bila njena najboljša predstava v rdeče-črnem dresu odkar se je v mesto burje preselila iz koprskega Ž.U.R.D – a. 

Granitna obramba ni popuščala niti v nadaljevanju. Domačinke so popolnoma odrezale od igre reprezentantko Aljo Vrček in organizatorko Veroniko Leški. Edina, ki je še nekako vlekla voz Dolenjk, je bila nekdanja članica Mlinotesta Dominika Mrmolja. Trener Lapajne je torej odlično pripravil taktiko, v kateri je uporabil prav vse igralke. Slednje so mu to vrnile z obresti in prek protinapadov se je prednost samo še stopnjevala. Deset minut pred koncem je bilo po zadetku Juričeve že 24:12. Prednost dvanajstih zadetkov so Mlinarke zadržale do konca srečanja in se razveselile dveh pomembnih točk v boju za nastop v končnici najboljših štirih.

Ekipa Mlinotesta bo že v torek, 23.1. ob 18:30 v Stožicah odigrala tekmo proti serijskim prvakinjam Krimu Mercatorju, nato pa sledita dve zaporedni domači srečanji proti Žalcu (3.2.2018) in ŽRK Z’dežele (10.2.2018).


10. KROG, 1. A DRL., 20. 1. 2018, dvorana Police, Ajdovščina.

ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 29:17 ŽRK KRKA NOVO MESTO

Strelke Mlinotest: Bytyqi M.8; Svetik M. in Jurič M. po 5.