Mlinarke premagale Zagnosspor in se uvrstile v naslednji krog!

Prispevek in izjave za javnost:

Tekma se je za obe ekipi začela živčno. Domačinke pod pritiskom včerajšnjega poraza so nujno potrebovale dober rezultat, če so hoteli napredovati. Ajdovke so imele mešane občutke, saj po včerajšnji zmagi niso vedele v kakšnem stanju jih danes čaka nasprotnik. Toda z srčno igro v obrambi so rešile vse težave. Na vratih z razpoloženo Srečković Sandro in v napadu z izjemno Nino Zulič so držale stik z gostiteljicami. v 15 minuti prvega polčasa so domačinke povedle za dva gola in ušle na rezultat 8 proti 6.

Vrnitev Mlinark je bila hitra saj so odgovorile z delnim rezultatom tri proti nič, ter tako prešle v vodstvo. Na začetku drugega polčasa so spet ”grizle parket” in povedle z 13:11, ter vodstvo obdržale do konca. Še posebno so se izkazala v trenutkih, ko so igrale kar z dvema igralkam manj. Pohvaliti velja celoten kolektiv za borben duh in izjemno vzdušje znotraj ekipe. Tako se ajdovska pravljica nadaljuje v pričakovanju novega nasprotnika v EHF Challenge pokalu.

Tjaša Rudman, strelka dveh zadetkov: ”V tekmo smo odšle sproščeno, kljub temu smo vedele, da bo tekma težka. V prvem polčasu smo naredile nekaj napak, ampak vseeno ostale v stiku z nasprotnicami. Drugi polčas smo se zbrale, stisnile v obrambi tako kot znamo in s tem nam je lepo steklo tudi v napadu. Pokazale smo, da imamo veliko in borbeno srce!”

Maja Svetik, kapetanka: ”Za zmage je zaslužen napad in obramba, a ključna je bila volja, veliko srce in vsi vi, ki ste verjeli v nas (tako trener in vsi spremljevalci v Turčiji, kot naši navijači v Ajdovščini). Na igrišču smo pustile srce! Borile smo se v napadu in dihale na škrge v obrambi. Čeprav so nas mediji že pred tekmo izključili iz Evrope, smo pokazali favoriziranem nasprotnicam zobe in napredujemo med 16 najboljših! Kjer je volja tam je tudi moč!”

http://siol.net/sportal/rokomet/pokal-challenge-mlinotest-ajdovscina-zagnos-zreb-430084