Mlinarke nadaljevale serijo zmag proti Kopru

Po zaostanku v prvem polčasu so Mlinarke v drugem vendarle stopile na plin in nadaljevale tradicijo zmag nad Koprom. Naslednji teden bo v dvorani na Policah potekala zadnja tekma v letošnji sezoni. V mesto burje prihaja RK Ljubljana.

Sam začetek tekme v Kopru je nakazal, da bodo Ajdovke takoj zagospodarile na parketu. Za vodstvo 4:7 sta poskrbeli Pejovićeva in Ferfoljeva. A, so Koprčanke hitro odgovorile. Kristina Petrinja je dobro vodila igro svoje ekipe, za nameček pa neusmiljeno tresla mrežo Milene Petković. Ob polčasu je na semaforju kazalo 12:10.

V drugem delu je Aleksander Lapajne v vrata poslal Anjo Bratino. Slednja je takoj nanizala par obramb, kar je vodilo k seriji golov v mreži Špele Fidel. Delni rezultat 1:7 je poskrbel za mirnejše nadaljevanje gostujočih igralk. Zaradi varne prednosti je trener Mlinotesta Lapajne priložnost za igro ponudil vsem igralkam. Najbolj učinkoviti sta bili že zgoraj omenjeni Špela Ferfolja in Nadja Pejović. Obe sta zadeli po osemkrat. Pri domačinkah je izstopala organizatorka Kristina Petrinja, ki je zabila 9 zadetkov. Končni rezultat na Obali 20:24 za Mlinarke.


5. KROG končnice za mesta od 5. do 8.; 1. A DRL., 12.5. 2018, OŠ Koper, Koper.

Ž.U.R.D KOPER 20:24 ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA

Strelke Mlinotest: Ferfolja Š. in Pejović N. po 8.