MLINARKE DRAGO PRODALE SVOJO KOŽO V LJUBLJANI!

Znova lahko rečemo blizu, a vendarle daleč. Zgodba, ki se že nekaj sezon ponavlja rokometnemu klubu Mlinotest iz Ajdovščine, ko nasproti stojijo rokometašice Krima. A glede na proračuna obeh klubov je jasno, da je vse drugo kot zmaga Krima prava senzacija. Tako je bilo tudi v zaostalem derbiju v ogrevalni dvorani v Stožicah. Mlinarke so se dobro upirale, a izgubile z 28:25. V četrtfinalnem razigravanju pred končnico jih v dveh tekmah čaka sedmouvrščeni Ptuj.

Klara Hrovatič je v drugem delu zaklenila svoja vrata.

Aktualne državne prvakinje, rokometašice Krima Mercatorja, so svojo nalogo proti izzivalkam iz Vipavske doline opravile uspešno, a pot do dveh točk ni bila enostavna. Četa slovenskega selektorja Dragana Adžića je najboljše obdobje dvoboja doživela v drugi polovici prvega polčasa, ko so tigrice zadevale kot za stavo in si do odmora priborile vodstvo s šestimi zadetki (19:13).

Pred tem so gledalci, tudi glasna skupina iz Ajdovščine, v prvih 30 minutah srečanja sicer spremljali napadalno raznovrstno, a dokaj enakovredno predstavo. V 23. minuti je Rusinja Daria Dmitrieva zabila za 14:12 in s tem začela serijo ekipe iz prestolnice, ki je do velikega odmora ustvarila delni rezultat 6:1 in se na počitek med polčasoma odpravila v zavidljivi prednosti.

Pogovor glavnega stratega Jana Žbogarja s svojo zasedbo med polčasom je bil več kot učinkovit, Mlinarke so v nadaljevanje vstopile prerojene. Zabile so šest zaporednih zadetkov, v 39. minuti je za izenačenje na 19:19 zadela Nena Černigoj. A slovenske predstavnice v ligi prvakov so se pravočasno prebudile in odgovorile s tremi zaporednimi zadetki, po minuti odmora na zahtevo gostujočega strokovnega tabora pa je v 46. minuti prišlo do zadnjega izenačenja izida po drugi zaporedni uspešni sedemmetrovki Veronike Leški.

Leški se je v zaključku izkazala z mirno roko na črti sedmih metrov.

Krim Mercator si je nato znova priigral vodstvo s tremi zadetki, kolikor je znašala tudi prednost Ljubljančank ob zadnjem zvoku sirene v Stožicah (28:25). “Za nami je zadnja tekma rednega dela. Gostovanje v Ljubljani je bilo zelo zanimivo. Morda smo v prvem polčasu še iskali pravo nit igre, v drugem pa nam je steklo in smo ga dobile s tremi zadetki. Mislim, da je to zelo dobra popotnica za končnico lige,” je po tekmi dejala ajdovska vratarka Klara Hrovatič.

Najboljša strelka dvoboja je bila s sedmimi zadetki Ana Abina, na drugi strani je bila šestkrat uspešna Tjaša Stanko.

Najboljša strelka Mlinark je bila Ana Abina.

RK KRIM MERCATOR 28:25 ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA (19:13)
Abina A. 7; Perazić S. 6; Fegic N. 4; Leški V.; Hrovatič K. 10 obramb.