Ljubljana prenizka ovira za Mlinarke

Ajdovski Mlinotest je v državnem prvenstvu zabeležil novo zmago. Če smo povsem natančni je bila to šesta v vrsti. Najbolj razpoloženi pri Ajdovkah sta bili Nedeljkovićeva in Rudmanova. Veseli povratek dalj časa odstotne Nađe Pejović, ki se je v drugem polčasu vpisala med strelke. 

Mlinarke so odlično odprle tekmo in že na polovici prvega dela vodile za velikih sedem zadetkov prednosti. Predvsem je dobro delovala gibljiva obramba 6-0 s Srečkovićevo v vratih. Polčas v ogrevalni dvorani v ŠC Stožice so torej dobile hčere burje z rezultatom 10:18.

Tudi v drugem polčasu najprej nič ni dalo slutiti, da bi se razmerje moči na igrišču spremenilo. Še v 41. minuti je Pejovičeva zadela za 14:23. Potem so sledile črne ajdovske minute. Ljubljana je napravila delni izid 5:0 in se dobrih deset minut pred koncem nevarno približala le na štiri gole zaostanka. Ekipa Mlinotesta se je nato strnila svoje vrste in končnico srečanja mirno pripeljala do konca ter slavila s končnim rezultatom 22:28. Naj omenimo še strelke. Pri Mlinarkah sta bili strelsko najbolj natančni Hristina Nedeljković, ki je v polno merila desetkrat, dva manj je dodala Tjaša Rudman. Pri Ljubljančankah pa je bila šestkrat uspešna Abina Ema.

29.3.2017 ob 18:00; Ogrevalna dvorana Stožice – Ljubljana; gledalcev 65.
Sodnika: Pajič Benjamin in Nikolič Dragan

RK LJUBLJANA 22:28 ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA (10:18)
Abina E. 6, Vučko 5; Nedeljković 10, Rudman 8, Bytyqi 3.