Ljubljana odščipnila točko

Sedmi krog 1.A DRL za ženske je prinesel obračun Mlinotesta in Ljubljane. Ista tekmeca sta se pomerila že v 1/8 finala pokala Slovenije, kjer so bile Ljubljančanke boljše. Tudi v tem obračunu so parale živce Mlinarkam in na koncu so v Ljubljano odnesle točko. Mlajše selekcije Mlinotesta minuli vikend niso imeli tekem.

Domače rokometašice so se želele oddolžiti za boleč pokalni poraz, vendar že prve minute so dale slutiti, da bodo Ljubljančanke trd oreh. Slednje so tekmo tudi bolje odprle in na hitro povedle z 1:3. Razliko dveh do treh zadetkov so držale vse do konca prvega polčasa, ko je najboljša domača strelka Taja Čajko približala Mlinotest na gol zaostanka.

V drugem polčasu smo videli boljšo igro Mlinark. Predvsem v obrambni je bilo več prevzemanja in agresivne igre, kar je Ljubljančankam delalo preglavice. Mlinotest bi zmago lahko potrdil še pred zaključkom srečanja, a je zatajila realizacija. Šest zaporednih ”zicerjev” je bilo enostavno preveč. Gostujoča vratarka Arhaničeva, se je zaustavila pri 17-ih obrambah. Mlinarke so še v 51. minuti vodile z dvema zadetkoma prednosti, ko je zadela kapetanka Maja Svetik in na noge spravila skoraj celotno dvorano na Policah. Nato pa razburljiv zaključek v katerem sta na sceno stopila tudi sodnika Ocvirk in Štrigl. Z nekaj spornimi odločitvami sta povzročila obilo jeze in negodovanja s tribune. Minuto pred koncem sta pokazala na sedemmetrovko, katero je realizirala Hana Vučko in povedla gostje v vodstvo. Da je vsaj točka ostala doma pa je poskrbela Sladjana Perazić s strelom iz zunanjega položaja. Končni rezultat je bil 26:26 (13:14). Pri Mlinotestu je bila tokrat strelsko najbolj učinkovita Taja Čajko s sedmimi zadetki, pet jih je dosegla Manca Jurič. Pohvaliti je potrebno tudi vratarko Petkovićevo, ki je zaustavila 15 žog. Naslednji teden ajdovske rokometašice gostujejo v Kopru.


7. KROG, 1. A DRL., 4. 11. 2017, dvorana Police, Ajdovščina.

ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 26:26 RK LJUBLJANA

Strelki Mlinotest: Čajko T. 7, Jurić M. 5.