Le obramba, ni bila dovolj v derbiju proti Zagorju

Zadnja tekma v rednem delu v 1.A DRL je prinesla derbi med Zagorjem in Mlinotestom. Zasavčanke, ki so si že zagotovile igranje v ligi za prvaka, so gostile Ajdovke, ki so lovile eno izmed zadnjih priložnosti, da bi delale družbo omenjenemu Zagorju, Celju in Krimu v borbi za najboljša štiri mesta v državi. 

Mlinarke so bile v prvem delu na dobri poti, da proti papirnatemu favoritu iz Zagorja odnese zmago. Hitro vodstvo s 3:0 je dalo vedeti, da Ajdovke mislijo še kako resno. Na parketu se je odvijal trd boj za vsako žogo. Zasavke so Primorke ujele, kmalu po polovici prvega polčasa. Izid je bil izenačen še tri minute pred polčasom, na odmor pa so z golom prednosti odšle domačinke v črnih dresih.

Obramba Mlinotesta je bila ves čas srečanja na visoki ravni. Zelo gibljiva obrambna različica 3-2-1 s Čermeljevo na špici in Sanaborjevo na dvojki, je povzročala Zagorju nemalo težav. Od igre so bile praktično ves čas odrezani organizatorka Nikita Privšek in ostrostrelka Pia Hren. Slednja je ostala celo brez zadetka. Je pa še enkrat več, vso breme na svoja pleča prevzela kapetanka Janja Rebolj. Izkušena desna zunanja je v drugem delu s prodori in podajami skrbela, da so domačinke imele ves čas dva gola prednosti. Za Primorke, kot se je na koncu izkazalo so bile usodne začetne minute, ko so imele težave z izključitvami in sedemmetrovkami. V tem delu so si Zagorjanke nabrale tudi štiri gole prednosti. Prvi gol v drugem polčasu so varovanke Aleksandra Lapajneta zadele šele v 48. minuti, ko je bila uspešna Špela Ferfolja. V samem finišu je domačim igralkam malce pošle sapa. To je bilo za nekako pričakovati, saj je trener Voglar skozi celotno srečanje več ali manj igral s udarno postavo. Dve minuti pred koncem je Tjaša Rudman znižala na 15:13 in dala trohico upanja hčeram burje, da bi do konca lahko ujele tekmice. Žal se rezultat zavoljo napak na obeh straneh do konca ni spremenil in ostalo je pri nizkem rezultatu 15:13 v korist Zagorja.

Ajdovkam sedaj preostane le še čakanje na razplet preložene tekme med Krko in Žalcem, ki je Novomeščanke ne smejo dobiti. Naj omenimo, da je bilo srečanje prestavljeno, kljub temu, da se ekipa iz Žalca ni strinjala s prestavitvijo. Zopet se v ženski prvoligaški konkurenci dogajajo čudne stvari, a tega smo v zadnjih nekaj letih že navajeni.

Mlinotest bo v zadnjem tednu marca odigral še zaostalo srečanje proti Krimu, ki so jo slednji v mesecu januarju prestavili zaradi bolezni in poškodb po srečanjih v regionalni ligi in ligi prvakov.


18. KROG, 1. A DRL., 16.3. 2018, dvorana Zagorje, Zagorje ob Savi.

RK ZAGORJE 15:13 ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA

Strelke Mlinotest: Čajko T., Bytyqi M., Ferfolja Š. in Rudman T. po 2.