Krka premagala nerazpoložene Mlinarke

2. krog končnice je prinesel gostovanje Mlinotesta v Novem mestu. V dvorani v Stopičah smo bili priča borbi za trenutno tretje mesto. Derbi so dobile Krkašice s 26:24. Že v sredo v dvorano na Policah prihaja letošnji prvak Krim Mercator.

Tudi drugo gostujoče srečanje se za ajdovsko moštvo ni izteklo po željah. Ajdovke so vodile le slabih deset minut, nato pa so vajeti v svoje roke prevzele igralke Krke. Slednje so vseskozi imele rahlo prednost. Mlinotest je imel težave tako v napadu, kot tudi v obrambi, kjer je bil do sedaj najboljši. Primorkam je največ težav povzročala Ana Abina, ki je poleg osmih zadetkov tudi odlično razigravala svoje soigralke. Na drugi strani je voz Ajdovk vlekla razpoložena Taja Čajko, ki je tekmo na svojem kontu končala kar z dvanajstimi zadetki.

Mlinarke so v drugem polčasu ves čas bolj ali manj neuspešno lovile Dolenjke. V zadnjih desetih minutah so se večkrat približale na dva zadetka zaostanka, a moči, znanja in sreče za preobrat tokrat vendarle ni bilo. Krka je z zmago prehitela Mlinotest in ima pred zadnjimi štirimi tekmami točko naskoka.

V sredo, 17.4. bo sledil tretji krog končnice za prvaka. Žalec bo gostil Krko, medtem ko v Ajdovščino prihaja Krim Mercator. Srečanje na Policah se prične ob 20.00.


2. krog; 1. A DRL – končnica 1-4., 13. 4. 2019,  Dvorana Stopiče, Novo mesto

ŽRK KRKA NOVO MESTO 26:24 ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA (15:12)

Strelke Mlinotest: Čajko T. 12; Rudman T 4; Klemenčič A. 4 obrambe.