Krimovke po pričakovanju čez Ajdovke

25. aprila 2015, so bile  Krimovke nazadnje poražene v državnem prvenstvu. Takrat jih je Mlinotest, pod vodstvom Dušana Vidmarja na Galjevici premagal z 28:31.  V tisti sezoni so Ljubljančanke po dolgih letih tudi ostale brez prvenstvene lovorike. Skoraj štiri leta pozneje je slika v 1. A DRL povsem drugačna. Krim dobesedno melje vse pred seboj in skoraj po pravilu vsakega tekmeca pusti za seboj s dvoštevilčno prednostjo. To so na svoji koži v ponedeljek izkusile tudi Ajdovke. Serijske prvakinje so slavile za dvajset zadetkov (46:26).

Ferfolja je bila spet najboljša strelka Ajdovk

Ljubljančanke v Stožicah niso dopustile nobenega presenečanja. Trener Bregar je v boj na parket ogrevalne dvorane poslal svojo najmočnejšo postavo, ki je hitro postavila stvari na svoje mesto.  V sredini prvega polčasa je prednost že dosegla sedem zadetkov. Krimovke so igrale po preverjenem receptu. Z dobro obrambo so Mlinarke prisilile v napake in z hitrimi protinapadi uspešno polnile gol nasprotnic. V tem elementu je v prvem polčasu strelsko prednjačila Sara Ristovska, medtem ko so za gole pri Mlinotestu skrbele Ferfoljeva, Mihljeva in Rudmanova.

Trenerka Ajdovk Ana Žigon, se je v drugem polčasu odločila, da bo precej rotirala pri izboru igralk v polju. Podobno strategijo je na drugi strani ubral tudi Uroš Bregar, saj je zaradi natrpanega urnika priložnosti namenil  še ostalim varovankam. Najbolj jo je zagotovo izkoristila Ines Amon, ki je v drugem delu zadela kar osemkrat. Poraz Mlinotesta bi lahko bil milejši, vendar so Mlinarke napravile preveč tehničnih napak. Teh se je v celotnem obračunu nabralo kar 22.  Najboljša strelka pri ekipi Mlinotesta je bila Špela Ferfolja, ki je zadela štirikrat.

Poraz za Ajdovke ni tragičen, saj bo Krim ob takem tempu tudi drugim ekipam težko ponudil kakšno drobtinico. Mlinarke pa že v soboto čaka eden najpomembnejših dvobojev v sezoni in sicer gostovanje v Žalcu. Slednji letos kaže odlične predstave in je prvi zasledovalec Krimovk na prvenstveni lestvici.


12. krog; 1. A DRL., 11.2. 2019, Ogrevalna dvorana Stožice, Ljubljana.

RK KRIM MERCATOR 46:26 ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA (25:14)

Strelke Mlinotest: Ferfolja Š. 4; Rudman T., Fegic N., Mihelj T., Bytyqi M., Sanabor P. in Jurič M. po 3.; Bratina A. 5 obramb in Klemenčič A. 6 obramb.