Krim v drugem polčasu stopil na plin

Zaradi težko pričakovanega sobotnega začetka Lige prvakinj, najmočnejšega evropskega tekmovanja, smo tekmo trenutno vodilnih ekip Krima in Mlinotesta videli nekaj dni pred preostalimi tekmami.

Tretji krog prve ženske rokometne lige je ponudil obračun vodilnih ekip Mlinotesta in Krima iz Ljubljane. Domače igralke so bile pred tekmo povsem neobremenjene, saj je kakovostna razlika trenutno enostavno prevelika, da bi se Mlinarke enakovredno kosale z evropskim Krimom. Vseeno pa je takšna tekma odlična priložnost za nabiranje izkušenj in pokazatelj določene rokometne vrednosti v danem trenutku. Tekmo so z golom odprle domače igralke, zadela je Tjaša Mihelj, sledil je še gol kapetanke Maje Svetik za domače vodstvo z 2 : 1, nato pa so vajeti v svoje roke prevzele izkušenejše Ljubljančanke. Zaradi neuspešnih ajdovskih poizkusov v napadu je prednost narasla na sedem zadetkov (3:10). Igralke Mlinotesta niso popustile ter se v drugem delu prvega polčasa z veliko mero borbenosti približale na manj kot pet zadetkov zaostanka. Na odmor so Krimovke odšle s prednostjo štirih zadetkov (10 : 14).

Drugi polčas je okrog 300 gledalcev sicer spremljalo zanimivo rokometno predstavo, vendar pa je razlika iz minute v minuto naraščala in jasno je bilo, da bodo Krimovke zmagale z visoko razliko. Ob koncu je tako na semaforju pisalo 18 : 33. Največ zadetkov za Krim je prispevala Tamara Mavsar, ki je bila uspešna šestkrat, pri Mlinarkah pa sta tri zadetke dosegli Špela Ferfolja in Manca Jurič. Pri Mlinotestu je priložnost za igro dobila tudi povratnica Tina Brecelj. Omenimo lahko tudi, da je trenerka Ana Žigon v igro poslala  tudi mlado, 16-letno Lauro Berzelak, ki je dvakrat premagala gostujočo vratarko in dokazala, da nanjo v prihodnosti še kako velja računati.

Ajdovke v prihodnjem krogu čaka težko gostovanje v Zagorju.


3. krog; 1. A DRL., 2.10. 2018, Velika dvorana Police; Ajdovščina, gledalcev 300

ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 18:33 RK KRIM MERCATOR (14:18)

Strelke Mlinotest:  Ferfolja Š. in Jurič M. po 3 gole; Bratina A. 4 obrambe, Klemenčič A. 1 obramba.