KRIM TUDI V DRUGO BOLJŠI

Dvoboj trenutno dveh najboljših ekip v državi med Krimom in Mlinotestom, je pripadel aktualnim državnim prvakinjam. Krim je tako brez poraza na prvem mestu prvenstvene tabele, Ajdovke pa trdno držijo drugo pozicijo.

Obračun bi bil še toliko bolj zanimiv če Mlinotest ne bi odigral katastrofalno v prvih desetih minutah. Mlinarkam ni steklo ne v napadu ne v obrambi in izkušene Ljubljančanke so to znale vnovčiti. Takoj so napravile gromozansko razliko sedmih zadetkov (9-2).

Mlinotest je v nadaljevanju vzpostavil ravnotežje na igrišču in se enakovredno kosal s Krimom. Primorke so dobrih deset minut pred koncem z odlično obrambo in nekaj zaporednimi zadetki znižale rezultat na 29-24. Ko je že kazalo, da bi znala biti končnica malo bolj napeta, so se znova v igri gostujočih igralk pojavile tehnične napake, kar so Krimovke izkoristile in slavile s končnim rezultatom 36-29.

Dobro predstavo je ponovno prikazala Mirjeta Bytyqi

Pri Mlinotestu sta bili strelsko najbolj razpoloženi Nuša Fegic in Nataša Rustja s po petimi zadetki, enega manj je prispevala Mirjeta Bytyqi.

Mlinotest bo ligo za prvaka (1-4 mesta) začel s drugega mesta. Pred novomeško Krko ima pet točk naskoka. Končnica naj bi se pričela 7. aprila, vendar bo po vsej verjetnosti zaradi vladnih odločitev zamaknjena.


Sobota, 27. 3. 2021 | Prvenstvena tekma 21. kroga, 1.A DRL | Ljubljana

RK KRIM MERCATOR 36:27 ŽRK MLINOTEST (19:12)

Strelke Mlinotest: Fegic N. in Rustja N. po 5; Bytyqi M. 4; Petrukhina A. (7 obramb), Bratina A. (1 obramba)

Zapisnik srečanja