Krim ni dovolil presenečenja

Močno zdesetkane Ajdovke so se v četrtfinalni tekmi pokala Slovenije v Stožicah pomerile proti aktualnim prvakinjam. Krim je v začetku drugega polčasa razorožil četo trenerja Deana Kovšce in se uvrstil na zaključni turnir četverice. 

Oslabljene Ajdovke so se v prvem delu enakovredno kosale s Krimovkami. Že takoj na začetku srečanja se je poškodovala še vratarka Aleksandra Petrukhina (zadnja stegenska mišica). Mlinotest se je v polju dobro upiral Ljubljančankam. Slednje so imele veliko težav na postavljeno obrambo Mlinark. V napadu so raznovrstne igralke Mlinotesta držale prednost enega zadetka vse do 23. minute, ko je po minuti odmora posegel gostujoči trener Uroš Bregar. Krim je nato do konca polčasa s tremi hitrimi zadetki, rezultat obrnil v svojo korist (13:10).

V uvodu drugega polčasa so se Krimovke z delnim rezultatom 6:0 oddaljile Mlinotestu in obračun rutinirano pripeljale do konca ter slavile z 31:21. Tigrice so se s tem uvrstile na F4 in zadale Mlinarkam šele prvi poraz v sezoni. Pri Mlinotestu je bila najboljša strelka Mirjeta Bytyqi s 6 zadetki.
Ajdovke bodo prvenstvo nadaljevale 18.1., ko gostujejo v Rdeči dvorani v Velenju.


Sreda, 8 .1. 2020 | 1/ 4 Pokala Slovenije | Stožice

RK KRIM MERCATOR 31:21 ŽRK MLINOTEST (13:10)

Strelke Mlinotest: Bytyqi 6, Mrmolja 4 zadetke; Petrukhina (10 obramb).