Krim ni dopustil presenečenja

3. krog končnice za prvaka je prinesel prvo srečanje Mlinark pred domačo publiko.  Tekmice so bile nove (stare) državne prvakinje Krim Mercator. Slednje so si letos brez oddane točke že priborile nov naslov državnih prvakinj.

Krim Mercator je tudi na srečanju proti Mlinotestu pokazal, zakaj mu ni para v Sloveniji. Kljub temu, da sta bili obe ekipi močno oslabljeni, so Ljubljančanke od petnajste minute dalje zagospodarile na igrišču. Napad Krima, kateremu je poveljevala nekdanja članica Mlinotesta Nina Zulič, je bil enostavno predober za obrambo Ajdovk. V prvem polčasu sta bili najbolj razpoloženi Baričeva in Perederiyeva, ki sta vsaka po šestkrat zatresli mrežo Anamarije Klemenčič. Pri Mlinotestu je tri gole dosegla Maja Svetik. Ob polčasu je na semaforju kazalo 12:23 .

V drugem delu se moči na igrišču niso spremenile. Krimovke so iz minute v minuto povečevale prednost, pri Mlinotestu pa je trenerka Ana Žigon priložnost za igro ponudila vsem igralkam, med drugim tudi Lari Bratina in Lauri Berzelak (obe letnik 2002). Omenjeni kadetinji sta se tudi vpisali med strelki. Po šestdesetih minutah so Ljubljančanke kronale svojo premoč in premagale Ajdovke z 25:44.

Za Mlinarke sledita dve izredno pomembni srečanji, ki bosta odločali o dokončni razvrstitvi na prvoligaški tabeli. 27.4. v Ajdovščino prihaja Žalec, teden dni kasneje (4.5.) pa še Krka iz Novega mesta.


3. krog; 1. A DRL – končnica 1.-4., 13. 4. 2019,  Velika dvorana Police, Ajdovščina 

ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 25:44 RK KRIM MERCATOR (12:23)

Strelke Mlinotest: Čajko T. 4; Klemenčič A. 10 obramb.