Konec je 1.A DRL – Mlinotest je podprvak Slovenije!

Združenje 1.A DRL je na včerajšnji izredni seji soglasno sprejelo sklep, da se sezona 2019/20, zaradi izbruha epidemije, konča predčasno.  Državni prvak je petindvajsetič v zgodovini postal ljubljanski Krim. Naslov vice prvakinj pa je osvojila ajdovska ekipa Mlinotesta!

Na žalost epidemija ni prizanesla tudi dvoranskim moštvenim športom. Potem, ko so pred dnevi zaključili z moškim ligaškim tekmovanjem, je temu sledil tudi ženski del. Za končno razvrstitev veljajo rezultati in lestvica na dan uradne prekinitve vseh tekmovanj (12. 3. 2020). Predstavniki ženskih prvoligašev so se na seji zazrli tudi v prihodnost in sprejeli sklep, da bo v naslednji sezoni prvo ligo sestavljalo 11 klubov. V njej bo nastopilo vseh 10 ekip iz aktualne sezone, katerim se bo pridružila še najboljša ekipa 1. B lige iz Zagorja.

Združenje je na ponedeljkovi seji seglo še po eni novosti. Ustanovilo je posebno komisijo, ki bo delovala na področju promocije ženskega rokometa in lige. Vodja komisije je postal Borut Hren iz vrst izolskega kluba, ki je bil tudi njen pobudnik. Poleg njega bodo v komisiji delovali še Deni Stibilj (ŽRK Mlinotest), Jure Cvetko (ŽRK Z’Dežele Celje) in Deja Doler (RK Krim Mercator). Prvo poročilo in novosti bodo predstavili že na naslednji seji Združenja 1.A DRL.

Za moštvo Mlinotesta je najuspešnejša ligaška sezona v tem tisočletju. Po dveh zaporednih tretjih mestih v sezonah 2014/15 in 2015/16 so se varovanke trenerja Deana Kovšce tokrat povzpele do drugega mesta v državi. Najbolj fascinanten je podatek, da so Mlinarke v prvenstvu izgubile le enkrat, v celotni sezoni pa dvakrat. Krivec za oba poraza (pokalnega in prvenstvenega) je aktualni prvak Krim Mercator. Naj ob tem dodamo, da so Ajdovke zmagale na vseh osmih domačih srečanjih ter poskrbele, da je v letošnji sezoni trdnjava na Policah ostala nedotaknjena.

Maja Svetik se po sezoni seli v Krim

Ekipa Mlinotesta je v 17. krogih zabeležila 16 zmag, nobenega remija in en poraz ob skupni gol razliki 490:407. Prvoligaške nastope je vknjižilo 18 igralk od tega štiri vratarke. Mlinotest je imel drugi najuspešnejši napad lige.

Največ zadetkov je prispevala kapetanka Maja Svetik (80). Sledile so ji Dominika Mrmolja (68), Nataša Janković Rustja (67), Nuša Fegic (61), Tina Benčina (57), Mirjeta Bytyqi (57), Špela Ferfolja (35), Urša Zelnik (35), Petra Sanabor (12), Jana Krapež (6)Tina Brecelj (6), Maja Grmek (5), Lara Bratina (1). V vratih je skozi celotno sezono blestela Aleksandra Petrukhina. Ob njej so priložnost dobilI še Tea Brecelj in Lea Elena Vidmar, ki je bila večji del sezone na posoji v bližnjem Šempetru. Svoje je v pomembnem delu sezone prispevala tudi Anja Bratina, ki je priskočila na pomoč ob odsotnosti obeh prvo omenjenih vratark.

Zasluge za odlične rezultatske dosežke gredo tudi strokovnemu štabu in sicer Deanu Kovšci (glavni trener), Mihi Mohorčiču (pomočnik trenerja in trener vratark), Aleksandru Lapajnetu (analitik in kondicijski trener), Jožetu Rebku (vodji moštva), Tadeji Kovač in Kaji Bratina (kineziologinji), Petru Kompari (fizioterapevt), Deniju Stibilju (tehnični vodja moštva) ter celotni upravi na čelu s predsednikom kluba Matejem Ličnom. 

V prihodnjih dneh bo tudi uradno znano, kako se bo zaključilo tekmovanje mladih. Korespondenčna seja bo potekala 7. 4. 2020.