Hčere burje s predstavo sezone razorožile Celjanke

V zadnjem domačem obračunu v letošnji sezoni so varovanke Dušana Vidmarja prikazale fantastično predstavo. ŽRK Z’dežele Celje je padlo z rezultatom 30:26. Strelsko je bila najučinkovitejša Hristina Nedeljković z osmimi zadetki, dva manj je prispevala Špela Ferfolja. Mlinarke so dosegle že osmo zaporedno zmago.

Slabih dvesto navijačev ajdovskega Mlinotesta je na Policah videlo vrhunsko predstavo Mlinark. Slednje so že na začetku srečanja pokazale Celjankam, da mislijo še kako resno in v 12. minuti je na semaforju že pisalo 7:4 v korist domačih. Zunanja linija Nedeljković-Rudman-Ferfolja je sijajno opravila svojo nalogo. Še posebej desna stran napada je bila strelsko izjemno učinkovita. K temu je s svojo najboljšo igro v sezoni še dodatno prispevala Koprčanka v dresu Mlinotesta Bytyqijeva. Na splošno je žoga domačink hitro krožila okrog sicer zelo gibljive obrambe Celja, ampak Štajerke se nikakor niso uspele približati. Za prednost štirih zadetkov je v prav izteku prvega polčasa poskrbela Nedeljkovićeva.

Še bolj napeto je bilo v nadaljevanju. Mlinotest je po golu Juričeve v 40. minuti že vodil s petimi zadetki prednosti. Za dodatno razburjenje predvsem na tribuni ajdovskih Polic sta poskrbela sodnika Pirca. Domače igralke so namreč v drugem delu v razmaku le nekaj minut, kar dvakrat igrale kar z dvema igralkama manj. To darilo so Celjanke pridno izkoristile in z delnim izidom 0:5, rezultat poravnale na 18. Ko so bile moči na parketu spet izenačene ni bilo več rešitve za igalke Z’dežele. Prednost se je spet povzpela na štiri zadetke. Ekipo Z’dežele sta v zaključku pri življenju držali Vrček Alja in Sanja, ki sta od zadnjih osmih golov Celja prispevali kar šest. Najboljši strelki pri domačinkah sta bili Nedeljković Hristina z osmimi in Ferfolja Špela s petimi. Na nasprotni strani je desetkrat Srečkovićevo premagala Pia Hren.

Po šestdesetih minutah je na semaforju pisalo 30:26. Če v zadnjem krogu ne bo pretresov in bosta tako Ajdovščina, kot Celje zabeležili svoji zmagi bo lestvica 1.A DRL sledeča. Naslov prvaka je 22. zapored osvojila ekipa Krima, drugo je Zagorje, tretje pa bodo po vsej verjetnosti igralke Celja. V medsebojnem obračunu z Mlinotestom imajo namreč boljši izkupiček. Toda ne prehitevajmo dogodkov, vse bo znano ob koncu tedna. Rokometašice bodo sezono zaključile na pokalu Slovenije, ki bo med 21.4 in 22.4 v dvorani Golovec v Celju. Za lovoriko se bodo pomerile: Krim, Žalec, Z’dežele Celje in Mlinotest.

ČLANICE:

8.4.2017 ob 20:00; Dvorana Police – Ajdovščina; gledalcev 200.
Sodnika: Pirc Matjaž in Pirc Marko

ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 30:26 ŽRK Z’DEŽELE CELJE (15:11)
Nedeljković 8, Ferfolja 6, Bytyqi, Rudman in Jurič po 5; Hren 10, Vrček A. 5, Privšek 4.

MLADINKE, finale 1-6 mesto:

10.4.2017 ob 18:30; Dvorana Golovec – Celje; gledalcev 50.
Sodnika: Ocvirk Drago in Burič Žiga

ŽRK Z’DEŽELE CELJE 27:22 ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA (12:10)
Helbl 7, Kodele in Belac po 5; Bytyqi 8, Batagelj 5, Fegic 3.

STAREJŠE DEKLICE A, finale 7-12 mesto:

9.4.2017 ob 13:30; Športna dvorana Radenci – Radenci; gledalcev 20.
Sodnika: Bratkovič Roman in Sok Gregor

ŽRK MILLENNIUM 24:18 ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA (13:10)
Rozman 6; Kovšca 5, Bratina 4.

MLAJŠE DEKLICE B:

8.4.2017 ob 15:00; Modra dvorana – Hrpelje; gledalcev 15.
Sodnica: Božeglav Gaja

ŽRK BLUEMARINE JADRAN 44:40 ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA (23:20)
Škerjanc 17, Dekleva 15; Troha in Vunjak po 15.