Mlinotestu dvoboj vrha lestvice

Zaradi televizijskega neposrednega prenosa iz ajdovskih Polic, se je derbi 5. kroga med Mlinotestom in Žalcem odvil že v petek. V razburljivem srečanju, kjer preobratov ni manjkalo so krajšo potegnile Žalčanke. Ajdovke so na koncu slavile z golom kapetanke Špele Arnič v samem zaključku srečanja.

Leški je bila najboljša strelka domačink

Petkov večer je postregel s še eno izjemno rokometno predstavo na Policah. Rokometni sladokusci se bodo z veseljem spominjali zadnjih sekund tekme, ko je Špela Arnič dosegla svoj edini zadetek v drugem polčasu in tako Ajdovkam prinesla še četrto zaporedno zmago letos. Mlinotest tako ostaja pri stoodstotnem izkupičku.

Žalčanke so skozi celotno srečanje nudile dober odpor domačim igralkam, ki si nekako niso uspele priigrati večje prednosti. Predvsem v prvem polčasu je bil rezultat ves čas izenačen, po nekaj dobrih obrambah vratarke Anje Bratina, pa je Mlinarkam vendarle uspelo uiti na tri zadetke prednosti ob koncu prvega dela igre.

Varovanke Mihe Mohorčiča so ubranile trdnjavo na Policah

V drugem polčasu so ajdovske rokometašice sprva lepo nadzirale tekmo in ohranjale prednost pred Žalčankami, nato pa je sledilo nekaj slabših minut in gostje so v 51. minuti izid izenačile. Kar precej se je poznala odsotnost krožne napadalke Urše Zelnik, ki je v 46. minuti, zaradi rdečega kartona, morala na tribuno. Sledilo je izjemno napetih zadnjih deset minut, v katerih so gostje uspele tudi popolnoma preobrniti rezultat. Da je zmaga vendarle ostala doma je najprej poskrbela Teja Ferfolja z izenačenjem na 24:24, piko na i pa sta dodali z obrambo Aleksandra Petrukhina ter kapetanka Špela Arnič, ki je s strelom v prvi kot matirala Klaro Hrovatič za zmago s 25:24.  S petimi zadetki je bila pri domačih najbolj učinkovita Veronika Leški. Mlinarke po nepopolnih 5 krogih ostajajo na vrhu prvenstvene lestvice. Prihodnjo soboto sledi gostovanje v Rdeči dvorani v Velenju.


Petek, 9. 10. 2020 | 5. krog, 1.A DRL | Ajdovščina

ŽRK MLINOTEST 25:24 RK ZELENE DOLINE ŽALE (15:12)

Strelke Mlinotest: Leški V. 5; Arnič Š. 4; Bytyqi M., Fegic N., Mrmolja D. in Krapež J. po 3.; Bratina A. (7 obramb),  Petrukhina A. (5 obramb).

Zapisnik srečanja

Povzeto po: Lokalne Ajdovščina

Foto: Robert Ferjančič / RF Studio